Aktuella tränarutbildningar

 

Europeiska bowlingfederationen (EBF):s utbildningsprogram för tränare följer ENSE, den europeiska standarden för idrottsutbildningar och består av fem nivåer. EBF:s utbildningskommitté tillhandahåller nivå 1, nivå 2 och nivå 3-tränarprogram till alla medlemmar i EBF, där även Svenska Bowlingförbundet är en del av.

 Level 1 - Markaryd, 23-26 Maj 2024
Sista anmälan den 15/5, 2024
Inga förkunskaper krävs
Kursledare: Amanda Andersson
max 12 deltagare
Anmäler dig gör du på: https://utbildning.swebowl.se/education/manageOccasion/32
Så här skapar din förening en integration mot Idrott Online >>
Så här skapar du en användare i Utbildningsplattformen >>

Planeras:
Level 2 - Eskilstuna, 15-18 Juni 2024
Sista anmälan den 15/5
Kräver att du är certifierad Level 1
Kursledare: Robert Blom/Johan Ekström
max 12 deltagare


EBF:s kurser genomförs som nationella eller internationella kurser, nivå 1 och 2 hålls mestadels i det egna landet med utbildade instruktörer. Nivå 3 genomförs av EBF, och för de personer som Svenska Bowlingförbundet rekommenderar.

EBF Level 1 är för tränare som vill träna nybörjare, barn och bowlare på en lägre nivå. Det är en viktig del för utvecklingen av bowling i alla länder, eftersom det är tränaren som kommer att hjälpa personer som är intresserade av bowling och skapa en grund för nya bowlare. Level 1-tränare kan också hjälpa Level 2- och Level 3-tränare.

Det finns inget krav på tidigare utbildning för att gå nivå 1 men erfarenhet av bowling rekommenderas. Fokus för nivå 1-kursen är grundläggande bowling. Efter genomförd kurs måste tränaren genomföra 150 timmars praktisk träning innan certifiering på nivå 1 kan gå igenom.

Som ledare för barn och ungdomar behöver du visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Detta visar du upp för den förening som ansvarar för gruppen du avser att vara ledare för. Belastningsregistret kan du begära ut här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Senast uppdaterad: 24-04-03 av Tim Davidsson