Information Team Sweden Herr

Team Sweden Herr

Förbundskaptenen för senior jobbar under två år med 12 spelare, Team Sweden, för att utifrån dessa huvudsakligen ta ut landslagstruppen som kommer att representera Sverige i de internationella mästerskapen. Med undantag för Europacupen där de individuella Svenska mästarna representerar Sverige.

Nedan presenterar vi de olika områden som vi önskar att spelarna tar stort eget ansvar för.

Bowlingträning
Att man tränar på egen hand och med en tränare. 4-6 pass i veckan och totalt ca 8h.
Matcher
Vi ser helst att man spelar på högsta nivå dvs Elitserien.

Tävling
Deltagande i samtliga större svenska herrtävlingar samt i de olika Svenska mästerskapen som SvBF arrangerar. Internationellt deltagande krävs på minst 4-5 tävlingar så som Europatouren eller PBA-touren.

Fysträning – styrka och kondition
Regelbunden styrketräning och konditionsträning behövs då spel i landslaget kan innebära långa speldagar och då behöver spelaren vara förberedd på det.

Mental träning
SvBF erbjuder mental träning och coachning i Team Sweden. Att vara öppen och förstående för behov av mental träning är ett krav. Ha gärna egen mental träning också.

Resultat
Bra resultat för att komma med i Team Sweden är förstås enda sättet att ta sig dit. Vi tittar på helheten på vad du som spelare presterar. Nationellt på matcher, tävlingar och på internationella tävlingar.

Prestation - socialt engagerad
Man ska ta eget ansvar för sin utveckling och träning. Vi kräver att man är lojal mot lagkamrater i alla former med eget lag, Team Sweden och landslag. Vi ser gärna också att man bygger sitt liv runt bowlingen så att man kan utvecklas med ett deltagande i Team Sweden.

Hur visar jag upp mig

  • Resultat på matcher
  • Resultat i nationella tävlingar
  • Resultat/deltagande på internationella tävlingar.  

SvBF erbjuder Team Sweden-spelare

  • Tränare för din egna utveckling  
  • Spelteknik och taktik 
  • Materialkunskap 
  • Mental träning med mental coach 
  • Kunskap och utveckling av fysisk träning.
  • Deltagande i ett av världens bästa landslag

Team Sweden olika nivåer – hur ser vi på en Team Sweden spelare

En yngre spelare eller en spelare som är ny i Team Sweden har mycket krav på sig att göra sina träningstimmar och medverka på alla samlingar, men ett mindre krav på sig att prestera resultat varje gång det är tävling. Här kanske man gör en förändring i tekniken som tar en stund att träna in innan resultaten kommer.

En spelare som varit med i Team Sweden och landslaget en längre tid och som inte behöver göra tekniska förändringar kommer ha många fler tävlingsdagar i sin kalender. Därför kan vi då planera bort något läger där kunskapen redan finns. Vissa spelare kanske inte längre behöver göra 4-6 pass och 8h på banorna utan klara sig med 5h i veckan. Det kan också vara ok, men dessa spelare har ett mycket högre krav på sig att prestera resultat på matcher och tävlingar.

Om en spelare har gjort väldigt bra prestationer innan så ser vi det som en styrka, men prestationer är också en färskvara där resultaten under året eller året innan väger tyngre än resultat äldre än så.

Vi har hela tiden som mål att spelaren ska ta ansvar för sin träning och utveckling, men vi kan stötta med hjälp om det behövs inom något område. Det är inget måste att vara med i Team Sweden för att komma med i landslaget. Om en spelare gör väldigt bra resultat under en längre tid och kan passa in en grupp som landslagsspelare så går det ändå att bli uttagen.

 

Senast uppdaterad: 23-01-10 av Linus Wirén