Bowlinglaget laddade med läger inför Special Olympics World Games

Förra helgen hade det svenska bowlinglaget läger i Helsingborg inför Special Olympics World Summer Games. 
– Det var ett jättebra läger och nu är vi i fas inför Berlin, säger förbundskapten Maria K. Årberg.

Special Olympics World Summer Games i Berlin närmar sig. Den 17-25 juni är det dags och förra helgen laddade bowlinglaget med träningsläger i Helsingborg. Lägret höll på från fredag lunch till söndag eftermiddag. På programmet stod bland annat fyra bowlingpass där de körde olika spelformer på varierade oljeprofiler och de spelade även mot bowlare från Olympia Bowling, bland annat var Patrick Backe med.

En HLR-utbildning genomfördes också som Röda Korset höll i och det hade genomgångar med mer information inför resan. På kvällarna lagade gänget mat tillsammans för att svetsa samman gruppen extra.
– Nu är vi i fas inför inför Berlin och det blev ett avslutande läger med mycket glädje och ännu mera teambuilding. Spelarna har fått med sig lite hemläxor att jobba med på hemmaplan där det är fokus på steg och släpp i spelet. Alla är jättetaggade inför Berlin, säger Maria K. Årberg.

Den 12 juni beger sig Sverigelaget till Tyskland. Först väntar några uppladdningsdagar i Lübeck innan tävlingen börjar i Berlin den 17 juni. Distanserna vid Special Olympics är singel, dubbel och fyrmanna.

Det svenska bowlinglaget som ska spela Special Olympics World Summer Games:

Rebecca Gustavsson, BK Alley
Lisa Nordström Green, BK Tegnér
Ulrica Persson, HIK Kick Off
Larry Johansson, BK Bowlinggänget
Marcus Mårtensson, HBK Åsen
Eddie Engström, FF Österlen

Ledare:
Maria K. Årberg
Mikael Engström

Läs mer om Special Olympics World Summer Games här. 

Länk till officiell hemsida för Berlin 2023.

Linus Wirén   20 maj 2023 12:25