De prisades vid årsmötet

Vid Svenska Bowlingförbundets årsmöte i Haninge delades flera utmärkelser ut.

Bowlingfonden stipendium

Elissa Mehmet, BK Mix Eslöv
Motivering: Vi har genom Elissas framgångar under junior-EM i Wien sett en framtida landslagsspelare. Hon var genom hela mästerskapet jämn och säker vilket visar på bra nerver och härlig tävlingsenergi.

Elissa Mehmet om att få ta emot stipendiet:
– Det känns fantastiskt. Det är en speciell känsla när det kommer från förbundet. Det betyder samtidigt mycket för min klubb och stärker mig själv samt folk runt omkring mig att fortsätta jobba vidare. 

Carl Eklund, IKW/Köping BK
Motivering: Vår mest framgångsrika junior just nu. Utmärker sig även på U21- och seniorsidan genom att bli världsmästare på U21-nivå och svensk mästare individuellt i Elit-SM 2023. Carl kan vara en av de dominerande spelarna under lång tid.



Svenska Bowlingförbundets hedersmedalj

Ture Johansson, Vårkulla IK, Kinna nr 184
Motivering: Ture Johansson från Vårkulla IK tilldelas Svenska Bowlingförbundets hedersmedalj i guld nr 184. Ture Johansson Han har sedan 1987 varit i föreningens styrelse som deras sekreterare. Under flertalet av Tures alla år i Vårkulla IK har han även varit UK, lagledare och klubbens allt-i-allo.

Ture Johansson om att få ta emot hedersmedaljen: 

–Det känns väldigt bra. Det är på klubbnivå jag har varit engagerad och jag har haft förtroendet i föreningen. Bowlingen har varit en stadig fritidssysselsättning genom åren och det har blivit många tävlingsresor i Europa.


Ann-Britt Johansson, BK Rekyl, Falkenberg nr 185
Sekreterare 1989-2018
Styrelseledamot 1983-1988 & 2019-2023

Gert Tore Norén, BF Solängen, nr 186
Ordförande från 1996- tillsvidare
Sekreterare 1974-1995

Ledarstipendium

Lina Hamberg, Uppsala BC 90
Motivering: Lina är otroligt engagerad och driven med en enorm kärlek till vår sport. Under Linas ledning har rekryteringsarbetet i hennes förening varit lysande och föreningen har vuxit i både antal medlemmar och ekonomiskt. Utöver detta är Lina engagerad i sitt distrikt där hon bland annat jobbar för dambowlingen. Lina vill även ha en sport på lika villkor mellan killar och tjejer och har därför deltagit i olika utvecklingsgrupper för dambowlingen.

Av pristagarna var Elissa Mehmet, Ture Johansson och Lina Hamberg på plats vid årsmötet.

Läs mer om förbundsmötet här. 

Linus Wirén   02 oktober 2023 07:00