Spader Dam och Team X-Calibur möts återigen i final

Det blev två raka segrar i semifinalerna för både Spader Dam och Team X-Calibur och de möts nu imorgon söndag för att göra upp om årets SM-titel. I den andra semifinalen slog Spader Dam tillbaka B-K Eva med 15-5 och X-Calibur vann mot BK Högland med 13-7.

– Vi gör en riktigt bra match idag också, säger en mycket glad Joline Persson Planerfors i Team X-Calibur 

X-Calibur visade återigen på lördagen att de den här gången var numret för stora för BK Högland. Det började dock jämnt på lördagsmorgonen med betydligt lägre siffror på den kortare profilen Skräcken. X-Calibur lyckades till sist vinna ett banpar med 5 poäng och dessutom totalslagningen med knappa 12 pinnar, 1553-1541, för att ta 3-2 i första serien. 

I andra serien gjorde X-Calibur sen ett ryck när de ökade sin slagning med drygt 150 poäng och då hängde Högland inte riktigt med i svängarna och Partillelaget kunde plocka 4-1 och därmed ta en stabil ledning.

– Vi är snabba med att göra förändringar vid behov idag och försöker läsa banan så bra vi kan. Dessutom fungerar samarbetet inom banparen väldigt bra och lyckas behålla lugnet och presterar när det behövs, säger en nöjd Joline Persson Planefors.

I tredje serien stängde sedan X-Calibur matchen, när de återigen tog 4-1 och hade därmed 11-4. Trots att matchen var avgjord och det var klart att X-Calibur kommer att spela SM-final imorgon, så spelades alla fyra serierna. Nu var det nog många nerver som släppte och Högland gjorde sin högsta slagning för dagen och vann sista serien med 3-2, till slutresultatet 13-7 för X-Calibur

– Vi gör en riktigt bra match även idag och är givetvis supernöjda med det. Att kunna vinna matchen efter 3 serier är ingen självklarhet mot Högland, säger Joline Persson Planefors

Ottilia Gunnarsson i X-Calibur spelade på en nivå över alla andra idag och slog fina 957 efter att ha samlat alla sina serier mellan 236 och 242. Dessutom tog Ottilia 4 banpoäng ihop med Kajsa Samuelsson. I Högland var det Malin Johansson som slog högst med 862.

Nu blir det till att ladda om för X-Calibur som alltså spelare final imorgon. Något som coach Joline Persson Planefors ser fram emot
– Den stora utmaningen kommer imorgon och hur man laddar om finns det egentligen inget facit på. Men vi kan konstatera att om vi gör ett lika bra jobb imorgon som vi gjorde idag så kommer vi att bjuda på bra motstånd!

I finalen kommer Team X-Calibur alltså att få möta Spader Dam. Detta efter att Spader Dam slagit tillbaka B-K Eva även i andra matchen. Spader inledde sin match på absolut bästa sätt, samtidigt som Eva inledde ganska svagt. Spader Dam slog mer än 300 poäng högre än Eva och kunde vinna första serien med hela 5-0

Spader Dam fortsatte sedan att ånga på, men nu kom även Eva igång lite mer och det blev två jämna serier i mitten, där Helsingborgslaget kunde vinna med 3-2 i andra serien och Eva kunde ta 3-2 i tredje serien. Därmed stod det 10-5 efter tre serier och återigen var det klart efter tre serier vilket lag som skulle spela final.

Även här spelades den sista serien och nu storspelade Spader Dam. De slog matchens enda 1800-runda och kunde avsluta matchen med att vinna med 5-0 återigen. Spader Dam tar alltså den andra finalplatsen och får nu ladda om inför final imorgon.

– Det kändes skönt att få avsluta lite starkare i sista serien idag, säger Karl Wahlgren, coach i Spader Dam. 

Nora Johansson hade en bra dag på banorna, och slog över 260 i två av sina serier och landade till sist på fina 961 och blev bäst i matchen. Även lagkamraten Cajsa Wegner slog över 900 med sina 913. I Eva var det Emelie Neidenmark som slog högst med 827.

– Nu blir det lite mat, lite vila och lite utvärdering av vår prestation. Sen är det dags att börja arbeta på en ny gameplan för imorgon. Det kommer förmodligen bli väldigt jämnt och spännande imorgon, säger en nöjd Karl Wahlgren

Finalen börjar imorgon kl 09.00 och sedan blir det en andra match kl 12.20. Om det blir en tredje match, så spelas den 15.40.

– Det laget som har en bättre plan och ett bättre utförande kommer att vinna. Förhoppningsvis är det vi, avslutar Karl Wahlgren lite illmarigt.

Samtliga resultat

Christian Holmén   11 maj 2024 13:04