Pergamon klara för final, tredje match väntar mellan Alingsås och Clan

Pergamon fortsatte att övertyga mot Full House i den andra semifinalen och hade säkrat en finalplats redan efter tre serier och vann till slut med 16-4. Mellan Alingsås och Clan kommer det bli en tredje och avgörande match, då Alingsås storspelade och kunde vinna andra matchen med 11-7.

Det var väl inga höga odds på att Pergamon skulle vara ett av lagen som spelade om SM-guld inför årets säsong. Och så blev det också. Pergamon vann även den andra matchen i semifinalen mot Full House. 

Matchen inleddes dock i lite lägre tempo än gårdagens match, och Full House var absolut med i matchen till en början då första serien slutade med 3-2 till Pergamon. I andra serien började dock maskineriet i Partillelaget att trampa igång ordentligt, de ökade sin slagning med 100 poäng och vann serien med 4-1 och ledde med 7-3 inför tredje serien.

När Pergamon sedan fortsatte att öka i tredje serien, så hängde Full House inte alls med längre. 1840 i slagning till Pergamon gav hela 5-0 och därmed var matchen avgjord och det var klart att Pergamon får spela SM-Final imorgon.

I sista serien sjönk resultaten för båda lagen, men det var fortsatt Pergamon som var lite starkare och de kunde vinna sista serien med 4-1 till slutresultatet 16-4.
Den nyblivne individuelle svenska mästaren i Pergamon, Adam Andersson, spelade stabilt matchen igenom och blev bäst både i laget och matchen med 913. Martin Larsen var strax efter med 908. Ben Robinson spelade bäst i Full House och fick ihop 878

I den andra semifinalen mellan Alingsås och Clan kommer det att bli en avgörande tredje serie. Detta efter att Alingsås storspelat matchen igenom. Det var höga siffror från båda lagen i matchen, och i första serien blev det 2-2, efter att ett banpar slutat oavgjort, trots att Alingsås slog nästan 100 poäng högre än Clan.

Andra serien blev matchens sämsta från Alingsås, och samtidigt så slog Clan sin bästa serie, vilket ledde till att Nässjölaget kunde göra ett litet ryck genom att vinna serien med 4-1 och ta ledningen med 6-3.

Då var det något som tände till i Alingsåsarna som vräkte in hela 1892 i runda tre. Men trots den höga slagningen, så hängde Clan i och kunde till slut komma undan med 3-1 till Alingsås efter att ytterligare ett banpar slutat oavgjort. Anmärkningsvärt i den här serien är att hela tre banpar slutade på 461 poäng, ett fjärde på 460 och ett femte på 457. Mycket jämnt!

Det stod alltså 7-6 till Clan när sista serien började, men det var Alingsås som fortsatte på den inslagna vägen. samtidigt som Clan tappade sitt spel mer eller mindre helt och hållet. Alingsås slog nu 1770 mot Clans 1541 och kunde vinna serien med 5-0 och därmed matchen med 11-7

Därmed blir det en tredje semifinalmatch mellan Clan och Alingsås, som äger rum kl 16.20 idag.

James Blomgren visade sitt Alingsås att han fortfarande är i toppform, hade 245 som lägsta serie och slog fina 1004. Det var många höga slagningar i matchen, och totalt 9 spelare fick ihop över 900. Liksom i gårdagens match så var det Robin Ilhammar som var bäst i Clan, den här gången med 954

Alla resultat

 

Christian Holmén   11 maj 2024 14:53