Magnus Johnson: Att säga att slutspelet är det bästa svensk bowling kan visa upp är inte att överdriva

Krönika av Magnus Johnson inför SM-slutspelet. Johnson spelade hem 6 slutspelsguld med Amiki mellan 1972-83 och bowlingnestorn tippar nu utgången i årets slutspel.

När seriesegrarna Spader Dam och Pergamon gjort sina val av motståndare till semifinalerna valde bägge lagen fyrorna i serien, Spader Dam möter alltså BK Eva och Pergamon tar sig an Full House. Clan möter följdaktligen Alingsås och X-Calibur spelar mot Högland.

Bör kunna bli tre ganska spännande och jämna semifinaler medan den mellan Spader Dam och Eva sannolikt slutar med B-K Eva stannar kvar i den bekanta bronsåldermiljön som laget haft så förtvivlat svårt att att ta sig ifrån, med undantag för 2019 då de tog silver.

Bronsmedaljen är även mycket bekant för Högland. Mot Nässjölaget talar inte bara att man slutade trea i serien utan än mer att inget annat lag än Spader Dam och X-Calibur har lyft SM-bucklan sedan Sundbybergs IK:s damer gjorde det 2007!

Förra årets finallag Kaskad ersätts i år av ett mycket spännande Full House som nog kan ställa till det en hel del för Pergamon om man får maskineriet att gå på högvarv och få PBA-spelaren Richard Teece från England att addera det där "lilla extra" som onekligen är nödvändigt om man ska kunna rubba mesta mästarna. De vet att det går för dom har ju gjort det förut!
Clans styrka vet vi och precis som Full House har dom lurat Pergamon på guldet en gång tidigare och Ängelholmslaget gjorde det i Norrköping 2011 och Clan gjorde samma sak just här i Jönköping 2016.

Tipset Spadet Dam mot X-Calibur i final med Spader som vinnare är väl knappast vågat eller okunnigt men på herrsidan är jag inte lika säker på att Pergamon blir årets mästare även om det blir mitt tips. Det är fyra mycket kompetenta lag där faktiskt vilket av lagen som helst mycket väl kan komma att stå som vinnare! Se bara på Alingsås som med superstjärnan James Blomgren som gjort astronomiska siffror på några tävlingar nyligen och uppenbarligen dragit med sig Emanuel Jonsson i "slip streamen" för vi såg denna slå svenska rekord i helgen under SM-kvalet i Uddevalla!

Att säga att vårt slutspel är det bästa svensk bowling kan visa upp är inte att överdriva för så gott som alla våra bästa spelare är med på såväl dam- som på herrsidan och inramningen med en bowlinghall fylld till brädden av supportrar klädda i tröjor enkom framtagna för slutspelet är en syn för gudar! Ramsor, hejarop och till och med trummor ackompanjerar spelarna utan tillstymmelse till avbrott under spelets gång!

Det kommer att gå att följa slutspelet på förbundets Youtube-sida i sändningar som den här gången görs av ett helt produktionsteam och med studio före och efter matcherna.
För er som är på plats för att följa ert lag har jag bara en välmenande sak att påminna om:
GLÖM INTE ÖRONPROPPARNA!

Magnus Johnson

08 maj 2024 12:25