Magnus Johnson: Vilket enastående slutspel. Fantastiskt spel, höga siffror och stenhårda matcher

Krönika av Magnus Johnson som summerar slutspelsfesten i Jönköping och siar om framtiden.

Vilket enastående slutspel vi fick uppleva vi som var på plats i "mesta" och kanske bästa slutspelshallen RC Bowl i Jönköping i helgen! Fantastiskt spel, höga siffror och det viktigaste av allt - stenhårda matcher som i de flesta fall levde ända in till målsnöret. Att Spader dam och Pergamon vinner var ju redan på förhand tippat men man märker tydligt att avståndet krymper mer och mer och att när som helst kan utgången bli en annan utan att det skulle vara en jätteskräll. Clan-Pergamon i semin hade verkligen kunnat sluta precis hur som helst och då hade finalen spelats mellan Kaskad och Clan istället och sensationen varit ett faktum.

Boken 1984 skrevs 1949 av George Orwell där han skådar in i en framtid som ska visa sig ligga 34 år framför året då han avlider. Jag nöjer mig med att spekulera 4-5 år framåt där jag kan se framför mig en klar dominans från Högland och Clan och jag räknar kallt med att vara vid liv då! Varför blir det så? Tvåhandsbowlingen blir ju alltmer utbredd och snart sagt varenda ung bowlare börjar direkt med denna teknik och det gäller snart också på tjejsidan. Det "stora" bowlinggymnasiet ligger ju som bekant i Nässjö och det är också dit de största talangerna söker sig för att utvecklas och skriver på för hemmaklubbarna i många fall. Lägg därtill att som tvåhandsspelare blir man mycket snabbare en kompetent spelare än en enhandsspelare av flera skäl (som får diskuteras på annan plats) så man kan komma dit som ett relativt oskrivet kort, men snabbt utvecklas till en A-lagsspelare om stjärnorna står rätt.

Då, 2028, kommer enhandsspelare antagligen betraktas med samma lätt medlidsamma blick som spelare med 3-stegsansats, backslag och tvåhålsklot gjorde när jag började spela bowling!

Trevlig sommar bowlingvänner!

Magnus Johnson

16 maj 2023 16:29