BK Kaskad vidare till sin andra raka SM-final

BK Kaskad är klara för SM-final efter att ha vunnit även den andra semifinalmatchen mot Team Alingsås.

– Det är kul att vi nått vårt mål och är i final igen, men vi har ett steg kvar att ta, säger en glad William Svensson i Kaskad.

I den andra semifinalen vann Team Pergamon ett riktigt jämnt andra möte mot Team Clan och en tredje och avgörande match spelas senare i eftermiddag.

I går avgjorde BK Kaskad det första semifinalmötet redan efter tre spelade serier efter att ha skaffat sig en ointaglig ledning med 11-4. Även idag tog Kaskad kommandot direkt och gick ifrån till 8-2 efter två serier. I går valde Kaskad den längre oljeprofilen medan Alingsås valde den kortare för dagens möte.

– Det var rätt väntat att de skulle byta profil, men det kändes bra på uppvärmningen även idag så vi höll oss till vår taktik och det fungerade fint redan från start, säger William Svensson i BK Kaskad.

I den tredje serien räddade Alingsås kvar spänning i semifinalen genom att vinna serien med 3-2 och hålla underläget nere till 5-10 så att det idag behövdes en fjärde serie. Kaskad behövde dock bara en poäng i avslutningen och det grejade laget med marginal. Matchen slutade 12-8 till Norrköpingslaget som därmed är vidare till en andra SM-final i rad. 

– Inför säsongsstarten hade vi målsättningen att göra det minst lika bra som förra året och nu är vi där men det är ännu och ett steg kvar. I morgon i finalen ska vi göra vårt bästa och se hur långt det räcker, fortsätter William Svensson som poängterar att det är skönt att veta att laget spelat bra på båda profilerna och nu även får lite extra vila. 

Den spelade UK:n William Svensson bidrog även starkt till Kaskads seger med att passera 1000 och strajkade ihop fina 1001 poäng. Även Teodor Samuelsson var nära att få ihop fyrsiffrigt individuellt med 993.

I Alingsås toppade James Blomgren med 955, men han var lite för ensam i laget med de riktigt höga resultaten.

– Tyvärr samma visa igen idag. Lite för dålig lägsta nivå och spänt från början. Kaskad spelade mycket bra och vi var för dåliga, så det är de två första serierna vi torskar på igen, säger Joakim West i Alingsås.

I den andra semifinalen mellan Team Pergamon och Team Clan är det betydligt jämnare. Gårdagens första möte slutade oavgjort 10-10 och den andra matchen idag blev i det närmaste lika jämn.

Nu var det Clan som inledde snäppet bättre och tog hem den första serien med 3-2. I den andra serien var Team Pergamon lite starkare men ett bord slutade oavgjort vilket skulle få stor betydelse in i det sista. Pergamon vann serien med 3-1 och tog även hem den tredje serien med 4-1 efter att ha vunnit ett bord med knappa sju käglor.

Det gav Pergamon ledningen med 9-5 inför den sista serien där Clan gjorde allt för att försöka sopa rent då de behövde vinna med 5-0, men Pergamons rutinerade duo Jesper Svensson och Martin Larsen orkade stå emot Nössjölagets spurt och ta den poäng laget behövde för att vinna med knappast möjliga marginal, 10-9.

Det innebär att Pergamon nu leder semifinalen efter två spelade matcher med 3-1 och den tredje och avgörande semifinalen inleds cirka klockan 15.40 i eftermiddag. Om den slutar oavgjort eller Pergamon vinner är de regerande svenska mästarna Pergamon klara för SM-final mot Kaskad och vi får en repris av fjolårets SM-final.

Om Clan däremot vinner den tredje matchen blir det ett avgörande i en skiljeserie och om den slutar lika avgörs allt i en strike out.

(William Svensson, BK Kaskad. Foto: Nowadaysfilm)

Länk resultat herrarnas semifinaler

Länk livescore

 

 

 

 

-

Jonas Brändström   13 maj 2023 12:33