William Svensson och Pontus Andersson först till start i EM

Idag drar EM igång med singelkvalet. William Svensson och Pontus Andersson är först ut av svenskarna och de andra spelar på fredag.
– Det ska bli kul att det drar igång nu och känslan är god i laget, säger William Svensson.

Under onsdagen genomförde det svenska laget den officiella träningen på oljeprofilen som gäller för hela mästerskapet. William Svensson tyckte att träningen fungerade bra.
– På en förberedande träning vill man att tekniken ska sitta bra och att man hittar rätt i banan och känslan var positiv. 
William Svensson är regerande Europamästare i masters från EM 2019 och han hoppas att det kan vara en positiv faktor även i Helsingfors.
– Jag ska försöka ta med känslan från senaste EM samt det som funkade bra på VM i Dubai. Det har funkat tidigare och förhoppningsvis så kan det göra det igen, säger Västervikssonen som ser fram emot att vara först ut av svenskarna i Tali Bowling tillsammans med Pontus Andersson.
– Det kan eventuellt vara en fördel för de andra att kolla in spelet lite extra imorgon men jag tycker att det ska bli skönt att komma igång direkt och inte behöva vänta mer på att spela.

Pontus Andersson är också laddad för spel och menar att det kan vara fördel med ett säkert spel inledningsvis.
– Om man jämför med VM-profilen så blir det inte lika många strike här. Den är lite klurigare och det kan vara bra att spela lite mer “safe” i början. Men efterhand kommer det nog bli mer skruv i spelet.

Singelkvalet spelas över sex serier. 132 spelare från 23 nationer är med och det är endast de fyra bästa som går vidare till söndagens semifinaler. Pontus Andersson tror att chansen är god att det blir någon blågul spelare i slutspelet.
– Alla i laget är kapabla för topp fyra och någon av oss lyckas säkert med det.

Förbundskapten Patrick Backe tycker att laget har gjort bra träningar och ser fram emot första starten.
– Det känns jättebra i laget och det har sett väldigt fint tekniskt ut på träningarna. Det är ett riktigt tufft nålsöga när bara fyra spelare avancerar. Det krävs en topprestation för att gå vidare men alla i laget har möjlighet om de har dagen, säger Patrick Backe.

Sverige i singelkvalet

Torsdag 2/6
14.00-17.45 Pontus Andersson och William Svensson 

Fredag 3/6
10.00-13.45 Martin Larsen och Jesper Svensson
14.45-18.30 James Blomgren och Markus Jansson

Livestream

Mästerskapets hemsida

Linus Wirén   02 juni 2022 12:14