Victoria Johansson och Josefin Hermansson tvåa i dubbeln efter två starter

Victoria Johansson och Josefin Hermansson är tvåa efter två kvalstarter i dubbeln. Anna Andersson och Sandra Andersson är på femte plats.

Efter gårdagens medaljsuccé så stod dubbel på programmet under söndagen. Singelfinalisterna Anna Andersson och Sandra Andersson inledde spelet för Sverige i squad 1. De kämpade på och tog hem squad 1 med 2376 poäng men hade det lite tuffare med banorna. När dagens båda starter var summerade visade det sig räcka till totalt en femteplats.
– Det blev rätt svårspelat på morgonen för Anna och Sandra. Flera tjejer testade uretanklot och det blev framförallt tuffare för Sandra som spelar på den högra sidan som var mest påverkad, säger förbundskapten Robert Andersson som tycker att de med facit i hand skulle vågat lite mer i spelet.
– Det är svårt att veta hur de kommande starterna ska bli men vi kanske skulle gjort lite mer förändringar under spelets gång.
Laget pratade efter framgångarna igår kväll om att se framåt mot kommande distanser men förbundskaptenen tror att gårdagen kan ha påverkat dem lite.
– Det satt säkert kvar lite hos tjejerna och det blev en lång dag igår.

I squad 2 var det dags för Josefin Hermansson och Victoria Johansson. Det blev högre poäng i andra starten och lite mer lättspelat i andra starten. Svenskduon gick en tuff match mot Marjaana Hytönen och Eliisa Hiltunen från Finland. Hermansson och Johansson lyckades till sist ta hem den kampen med fyra poäng och blev tvåa i andra squaden samt är tvåa totalt med 2479 poäng. Frankrike med Emma Friant och Manon Grandsire är i ledning på 2498 poäng.
– Det var väldigt skönt att vi lyckades komma före Finland och ta andraplatsen. Det var en fullt godkänd insats. Vi gjorde vårt bästa och kämpar och peppar varandra hela tiden, säger Victoria Johansson.

Robert Andersson är nöjd med Josefin Hermansson och Victoria Johanssons insats men menar att det ändå fanns bud på mer.
– De gör det jättebra. Sedan fick inte riktigt Victoria betalt på alla bra slag i framförallt de två sista serierna och det borde ha kunnat resulterat i ännu mer. Det känns som att chanserna är ganska stora att de ska lyckas ta sig vidare. 

Imorgon kl 10.00 spelar Cajsa Wegner och Jenny Wegner i squad 3. De fyra bästa paren går vidare till semifinal som spelas 14.30 och finalen avgörs kl 15.30.

Resultat

Linus Wirén   14 augusti 2022 23:11