Träningslandskamp mellan Sverige och Finland för U16-spelare

För första gången kommer en träningslandskamp för U16 spelas mellan Sverige och Finland. Matchen genomförs i Åbo den 17-18 juni.
– Vi gör detta i förberedande syfte för att spelarna ska få erfarenhet inför internationella mästerskap, säger Johan Ekström, utbildningsansvarig på Svenska Bowlingförbundet.

Den 15 juni tar det svenska laget färjan från Stockholm till Åbo. Landskampen spelas den 17-18 juni i Kupittaa Bowlingcenter och flera distanser väntar likt ett mästerskap. På tävlingsprogrammet står singel, dubbel, team och masters.
– Vid ett mästerskap är det många nya intryck för ungdomarna. För en del spelare kan det vara en utmaning att samtidigt prestera och representera Sverige när man aldrig har varit med om något liknande tidigare. Det är lätt att tappa lite fokus på spelet när det är mycket som händer runt omkring, säger Johan Ekström och fortsätter:
– Med landskampen vill vi förbereda spelarna inför internationella mästerskap och att de ska få kännedom om hur allt fungerar. Vi kommer jobba på samma sätt som vid ett mästerskap.

För att kunna vara med i träningslandskampen ska spelarna vara under 17 år och de ska inte ha representerat sitt land i något tidigare mästerskap. Ekström trycker på att det inte är någon landslagsuttagning.
– Spelarna valdes ut i januari. Vi har kollat på spelare som varit träningsflitiga och som sökt sig till tävlingar utanför sitt eget distrikt som bland annat SM och Swedish Youth Tour. Det här är inget officiellt landslagsuppdrag.

Träningslandskampen är ett test i år men förhoppningen är att det ska bli ett återkommande event där Sverige och Finland står värd för evenemanget vartannat år.

Johan Ekström är med som överledare. Coacher för laget är Amanda Andersson och Robin Skans.

Följande spelare är med för Sverige i träningslandskampen mot Finland:

Anelia Andersson, BK Cahoot
Saga Johansson, BS Hässle
Lova Nilsson, BS Friska Viljor
Emilia Zune Kiiskinen, Team Baltzar BC

William Dahlsten, Sundbybergs IK
Elias Ersson, BK Karma
Noel Haglund Torgersen, BK Skrufscha
Wilmer Kvarnström, Bk Force
Erik Larsson, Team Eldklotet
Felix Möller, BK Ax
Philip Strandgren, BK Prana
Elias Rickardson, Skövde AIK BK

 

Linus Wirén   29 maj 2023 22:00