Tio år efter första titeln - Blomgren vann Norwegian Open för tredje gången

James Blomgren tog i söndags sin tredje Europatourtitel. Gemensamt för dem? Alla tre är segrar i Norwegian Open.
– Det är en speciell tävling för mig och det är lika härligt att vinna nu som då, säger Blomgren.

För tio år sedan vann James Blomgren Norwegian Open för första gången. 2019 kom andra titeln i tävlingen. Då spelades tävlingen i Oslo. Nu var det dags igen men denna gång genomfördes tävlingen i Hönefoss.
– Det är en speciell feeling när man bara ser att det står Norwegian Open. Det spelar inte så stor roll att det är en annan hall. Jag gillar verkligen formatet i tävlingen. ‘

Team Alingsås-spelaren fick en rätt lång resa till segern då han fick kliva in redan i finalsteg 2 efter att ha blivit 17:e i kvalet. Topp åtta i kvalet gjorde entré först i finalsteg fyra.
– Jag började rätt trevande i tävlingen men ju längre in jag kom desto bättre gick det och självförtroendet växte. Jag trodde dock inte att jag skulle ha något med slutsegern att göra men jag hittade rätt bra lösningar samtidigt som jag märkte att flera killar i steg fyra kliade sig i huvudet och inte riktigt hittade spelet.

James Blomgren avancerade vidare och väl i steg fem så stod han för en stark spurt och avslutade med nio raka strike. Som swebowl berättat tidigare blev det en rafflande kamp om segern med Felix Bergman.
– Felix hade chansen att vinna men åkte på någon spärrmiss i slutet av sista serien. Jag är jättenöjd att jag tog chansen när den väl dök upp och över min avslutning med alla strikes.

Två roll off-omgångar behövdes innan Blomgren stod som slutsegrare.
– Klart att det var lite spänt där när man spelar om titeln och en fin prischeck. Men Felix var säkert minst lika nervös. I andra roll off-omgången fick jag läget. Jag bestämde mig för att trampa gasen i botten och lyckades slå strike hela vägen. Det var väldigt skönt att det gick vägen.
Hur kändes denna segern jämfört med de tidigare gånger du vunnit tävlingen?
– Det finns ett uttryck som heter winning never gets old och lite så är det. Klart att det var extra speciellt när jag vann första gången 2013. Jag hade vunnit Elit-SM året innan och spelat lite på Europatouren så helt oprövad var jag inte men det var min första större titel. Det är alltid härligt att vinna och det är lika roligt nu som då, säger Blomgren som berömmer Felix Bergmans spel.
– Jag är jätteimponerad över Felix spel. Han spelade väldigt bra i kvalet och höll ihop det jättefint i finalspelet. Han var snubblande nära segern men det kommer nog en annan gång framöver.

Resultat

Läs mer om tävlingen

Segrare i Norwegian Open de senaste elva åren:

2023 James Blomgren, Sverige
2022: Tore Torgersen – Norge
2021: Glenn Morten Pedersen – Norge
2020: Inställt
2019: James Blomgren – Sverige
2018: Eric Sjöberg – Sverige
2017: Raymond Jansson – Sverige
2016: Jesper Svensson – Sverige
2015: Jimmy Dan Mortensen – Danmark
2014: Tore Torgersen – Norge
2013: James Blomgren – Sverige

Linus Wirén   18 september 2023 22:09