James Blomgren vann Norwegian Open - Felix Bergman tvåa

James Blomgren vann Europatourtävlingen Norwegian Open i Hönefoss efter en riktigt tuff kamp om titeln med Felix Bergman. Efter två roll off-omgångar kunde Blomgren säkra segern. Kim Bolleby blev fyra och har säkrat segern i årets Europatourranking.

Det blev ett riktigt spännande avgörande i Norwegian Open idag i Hönefoss. När alla serierna var spelade i det femte och sista finalsteget låg James Blomgren och Felix Bergman på delad förstaplats med samma poäng. Det gjorde de även efter en första roll off och ytterligare en roll off över ruta nio och tio behövdes för att skilja spelarna åt. Där drog Blomgren till sist det längsta strået och tog hem tävlingen. 

Felix Bergman nådde sitt bästa resultat i en Europatourtävling hittills med sin andraplats.
– Det känns riktigt bra. Jag hade planerat för den här resan under en längre tid. Det har varit mycket träning och slit i sommar. Klart att det grämer mig lite när jag var så nära att vinna men det är en väldigt bra erfarenhet. Det är samtidigt James Blomgren jag möter som har vunnit VM-guld. Det känns härligt att lyckas nå en andraplats när jag bowlar mot flera spelare som jag såg upp till när jag var liten, som James, Kim Bolleby och Adam Andersson.

Bergman har bytt från Team Gamleby till BK Kaskad och är spelklar i den andra omgången av Elitserien.
– Jag har tränat med Kaskad mycket i sommar och det betyder mycket att få omge sig med så många starka bowlare. Målet är att ta en plats i elitserielaget framöver.

Kim Bolleby kom på fjärde plats i tävlingen och säkrade segern i årets Europatourranking trots att tre tävlingar återstår.
– Det känns väldigt skönt att kunna skriva upp denna merit på cv:t och det är ett mål jag har haft under flera år. Förra året var jag i delad ledning tillsammans med Tomas Käyhkö inför den sista tävlingen i Mora. Men då valde jag att spela Singapore Open istället och Käykhö tog förstaplatsen på tourrankingen.


Kim Bolleby

Magnus Haram Mittet, Norge, blev trea i Norwegian Open. William Svensson och Benjamin Jonsson avancerade också till det femte finalsteget och slutade på 6:e respektive 8:e plats.

Swebowl har försökt att nå James Blomgren.

Läs mer om James Blomgrens tredje Europatourtitel

Resultat

Segrare i Norwegian Open de senaste elva åren:

2023 James Blomgren, Sverige
2022: Tore Torgersen – Norge
2021: Glenn Morten Pedersen – Norge
2020: Inställt
2019: James Blomgren – Sverige
2018: Eric Sjöberg – Sverige
2017: Raymond Jansson – Sverige
2016: Jesper Svensson – Sverige
2015: Jimmy Dan Mortensen – Danmark
2014: Tore Torgersen – Norge
2013: James Blomgren – Sverige

Linus Wirén   17 september 2023 21:43