Teodor Samuelsson trea i Europatourtävlingen i Langen

Teodor Samuelsson blev trea i Europatourtävlingen Bowl for Fun Open i Langen nära Frankfurt.  I stegfinalen besegrade han Carl Eklund som kom på fjärde plats.
– Jag är jättenöjd med min prestation i tävlingen, säger Teodor Samuelsson.

Första Europatourtävlingen sedan Ballmaster i januari spelades i Langen och det blev svenska topplaceringar när tävlingen avgjordes under söndagen. Teodor Samuelsson avancerade som trea till stegfinalen och Carl Eklund gick vidare som femma till stegen. Carl Eklund besegrade Paul Purps i första matchen av stegfinalen med 229-222. Därefter möttes Carl Eklund och Teodor Samuelsson i nästa match. Samuelsson drog det längsta strået och vann med 258-233.
– Carl spelade bra hela vägen och det kunde ha gått hur som helst i vår match. Jag hade lite mer flyt på min sida denna gång, säger Teodor Samuelsson.

I semifinalen föll Samuelsson mot Ben Robinson med 248-234.
– Jag är jättenöjd med min prestation i tävlingen. Lite surt så här efteråt med sista rutan där jag träffade tunt och ställde 3, 9. Men det är inte första gången och antagligen inte sista. Det här var min bästa placering på Europatouren hittills. Vi får se om formen håller i sig till Ålborg i nästa vecka.

Ben Robinson vann sedan finalen i Bowl for Fun Open med 249-213 över Jesus Briceno. Alexsander Flodin blev sjua i tävlingen och William Svensson kom på elfte plats.

Nästa tävling på Europatouren är Ålborg International som drog igång idag och avgörs söndag 28 maj.