Tegnér och Stånga blev segrare i SUL-finalen

Under lördagen spelades finalen i Svenska Ungdomsligan i New Bowl Center Gullmarsplan i Stockholm. Den spelades i 2 klasser, U12 och U18. I den yngre klassen blev det final mellan Stånga och Götene, där Stånga stod som segrare. I den äldre klassen var det Tegnér som tog sin tredje raka titel genom att även de slå Götene i sin final

En rolig finaldag med mycket glädje och gemenskap, säger en nöjd Annika Kilander från New Bowl Center

I U12-klassen var det 3 lag som kom till spel, Stånga, Götene och Brio. Samtidigt var det 9 lag som slogs om titeln i U18-klassen. Det var därför lite olika upplägg i de olika klasserna. I den yngre klassen spelade alla 2 matcher mot varandra, medan det var karusell-spel i två olika grupper i den äldre klassen.

Till en början var det Götene som dominerade kraftigt i den yngre klassen, där det spelades baker-matcher om två serier. Götene fick ihop 12 poäng och tog den ena finalplatsen framför Stånga som hade 8 poäng. För Brio var det färdigspelat efter de sex matcherna, men ändå en tredjeplats!
Finalen blev en spännande historia mellan Götene och Stånga. Stånga hade långsamt trampat igång under de tidigare matcherna och när det väl var dags för finalen så var det till slut Stånga som var lite starkare och kunde slå tillbaka Götene med 367 mot 342 på de två serierna. Därmed blev Stånga SUL-mästare i U12-klassen den här gången!

Prispallen i U12. 1:a Stånga, 2:a Götene, 3:a Brio

I U18-klassen spelades det alltså en karusell i två grupper först. När det återstod 2 lag i varje karusell, så slogs grupperna ihop och en ny karusell tog vid. De 4 lag som tog sig vidare till andra karusellen var Tegnér, Götene, Tollarp och Lunds BK Mamba. I första runda var det Lund som fick ge sig med 171, och i nästa var det Tollarp som ramlade ur med 160, då Tegnér slog 237 och Götene 235.

Därmed var det final mellan Tegnér och Götene, som dittills varit otroligt jämna. Tegnér hade 425 på sina två serier i sista karusellen och Götene hade 427. I finalen var det dock Tegnér som drog det längsta strået när de slog 215 och Götene 173. Tegnér tog därmed hem bucklan i U18-klassen för tredje året i rad!

Prispallen i U18. 1:a Tegnér, 2:a Götene, 3:a Tollarp, 4:a Lunds BK Mamba

Det var mycket spännande bowling med många duktiga ungdomar, allt från EM-medaljörer till ungdomar som spelade sin allra första final. En rolig dag med framför allt mycket glädje och gemenskap, sammanfattar Annika Kilander dagen.