Team X-Calibur vann avgörade semifinalen mot BK Högland

Team X-Calibur är vidare till SM-final efter en klar seger i det tredje och avgörande semifinalmötet mot BK Högland. Matchen var klar redan efter tre serier då X-Calibur gått ifrån till 11-4.

– Vi hade bestämt oss från start att det var nu det gällde och vi gjorde en toppenmatch, säger en glad Joline Persson-Planefors i Team X-Calibur.

De två första semifinalmatcherna slutade med var sin övertygande seger för Team X-Calibur och BK Högland. Det innebar att det krävdes en tredje och avgörande match på lördagskvällen för att få fram finalmotståndarna till redan finalklara Spader Dam. 

När det väl gällde var det Team X-Calibur som var det klart starkaste laget och kunde avgöra det avgörande mötet redan efter tre spelade serier. Partillelaget hade då skaffat sig en ointaglig ledning med 11-4 efter att ha ryckt ifrån till 8-2 i de två första serierna. Det innebär att det även blir en repris av damernas SM-final från förra året, precis som för herrarna.

– Vi hade bestämt oss för att gå in med en annan inställning än senaste matchen, att det är nu det gäller och vi gjorde också en toppenmatch från start till mål, säger en glad Joline Persson-Planefors i X-Calibur.

Joline Persson-Planefors har storspelet hela slutspelet för X-Calibur och Joline gjorde ingen besviken även i det avgörande mötet. Joline, som kommit igång igen på allvar efter att ha fött barn i höstas, strajkade nu ihop utmärkta 729 poäng på de tre serierna. Joline hade även ett koppel med lagkamrater bara strax efter sig poängmässigt.

– Nu vet vi att vi kan göra höga resultat på båda oljeprofilerna så det känns mycket positivt. Med stor respekt för Spader Dam, som är ett otroligt duktigt lag, så går vi in med ett bra självförtroende i morgondagens final. 

X-Caliburs Josefin Hermansson, 698, i par med Ottilia Gunnarsson, 697, lyckades även vinna alla tre banpoäng. I Högland toppade Malin Johansson individuellt med 657. 

Damernas SM-finals första match inleds 09.00 i morgon söndag, samma tid som herrarnas första finalmatch startar. 

(X-Caliburs Joline Persson-Planefors jublar efter ännu en strajk och avancemang till SM-finalen. Foto: Nowadaysfilm)

Länk till matcher och resultat damernas SM-slutspel

Länk till livescoring

Text: Jonas Brändström

Linus Wirén   13 maj 2023 20:32