Team Sweden spelar Svan´s Tak Masters i helgen

I helgen samlas Team Sweden herr för att spela Svan´s Tak Masters i Markaryd. Teamet har två gemensamma starter på programmet under lördagen.
– Det är positivt att spelarna får mäta sig med varandra i samma starter, säger förbundskapten Robert Andersson.

Svan´s Tak Masters drog igång den 29 oktober och till helgen avgörs tävlingen. Majoriteten av den svenska eliten på herrsidan ställer upp och Team Sweden har två gemensamma starter under lördagen vid kl 12.30 och 19.30. Vid dessa spelpass ger även förbundskapten Robert Andersson några extra spelare chansen att visa upp sig.
– Det ska bli kul att samla gänget. De som har blivit inbjudna och inte tillhör Team Sweden har tävlat mycket det senaste och visat framfötterna. Jag vill ge dem den här chansen, säger Robert Andersson.

Team Sweden spelade tävlingen även förra året och då vann James Blomgren efter finalseger över Jesper Svensson. I kvalet står sex serier på programmet. De 16 främsta går vidare till söndagens finalspel där matchspel väntar i flera steg.
– Det är positivt att spelarna får mäta sig med varandra i samma starter och det är ett bra sätt att visa vad man går för. Finalformatet med matchspel liknar upplägget på PBA-touren och det är väldigt utvecklande.
Hur stöttar du spelarna under tävlingen?
– Det är lite speciellt när det är en individuell tävling men jag gör gärna en gameplan med dem inför starten och utvärderar efteråt.

Vid sidan av spelet kommer team building-aktiviteter genomföras och Robert Andersson ska ha en genomgång om hans tankar kring spel på PBA-touren.
– Jag kommer ge min syn på varför jag tycker det är viktigt att spela på touren samt hur vi från förbundet kan hjälpa spelarna vid en toursatsning. I stort sett alla i Team Sweden planerar att spela något på touren under kommande säsong och några kommer att spela väldigt mycket. William Svensson och Pontus Andersson tar steget och planerar att spela hela touren, säger Andersson.

Alexander Tigerstrand, Team Clan BK, leder just nu kvalet i Svan´s Tak Masters på 1369 poäng.

Mer info och resultat 

Team Sweden herr:
Pontus Andersson, Team Clan BK
James Blomgren, Team Alingsås BC
Kim Bolleby, Team Pergamon BC
Rasmus Edvall, IS Göta
Carl Eklund, IKW/Köping BK
Robin Ilhammar, Team Clan BK
Markus Jansson, Team Pergamon BC
Martin Larsen, Team Pergamon BC (spelar ej i Markaryd)
Teodor Samuelsson, BK Kaskad
Jesper Svensson, Team Pergamon BC
William Svensson, Team Pergamon BC
Mattias Wetterberg, Matteus-Pojkarna BK

Följande spelare som inte tillhör Team Sweden har bjudits in av Robert Andersson:
Timmie Ahl, Team Pergamon BC
Adam Andersson, Team Pergamon BC
Felix Bergman, BK Kaskad
Axel Engblom, Team Pergamon BC
Joakim West, Team Alingsås BC
Filip Wilhelmsson, BK Kaskad

Linus Wirén   09 november 2023 15:45