Swedish Youth Tour Mora - bra chans att visa upp sig innan U21-uttagningen

Den 11 april presenterar förbundskapten Robert Andersson en bruttotrupp för U21-landslaget inför Nordiska mästerskapen 2023 och U21-VM 2024. Swedish Youth Tour Mora blir en fin chans för de aktuella spelarna att visa upp sig innan uttagningen.

Nordiska mästerskapen för U23 spelas någon gång i höst i Sverige. Speldatumet är inte helt fastställt ännu då Svenska Bowlingförbundet först inväntar besked från IBF kring när VM kommer att genomföras. Fyra tjejer och fyra killar kommer att representera Sverige i de båda mästerskapen. Likt tidigare så ska spelarna i svenska landslaget ha max U21-ålder för att kunna få en plats i laget till Nordiska mästerskapen.

Första steget inför uttagningen till Nordiska mästerskapen och VM är att Robert Andersson, som nu även är förbundskapten för U21-landslaget, ska ta ut en bruttotrupp inför mästerskapen. För att vara aktuell för bruttotruppen ska man vara född 2003 eller senare och alltså ha åldern inne för att kunna spela VM 2024.

Swedish Youth Tour i Mora blir en fin chans för spelarna att visa upp sig innan uttagningen som presenteras den 11 april. Swedish Youth Tour Mora börjar nästa söndag 12 mars och resterande speldagar är helgen 17-19 mars.
– Jag kommer följa tävlingen på distans och ha kontakt med ledarna som är på plats, säger Robert Andersson.


Robert Andersson tar ut bruttotruppen den 11 april. 

Deltävlingen i Mora är först ut i andra upplagan av Swedish Youth Tour. Robert Andersson är glad över att en ny tour etablerats för juniorer.
– Det är fantastiskt att vi har fått tillbaka en juniortour utan handicap och det var ett bra upplägg på tävlingarna förra året.

Det finns platser kvar till tävlingen i Mora.
Anmäl er här

För spelarna som tas ut i bruttotruppen väntar ett träningsläger i Eskilstuna den 28 juni-2 juli tillsammans med utbildningsgruppen (spelarna i Team Sweden som är under 25 år).

Linus Wirén   05 mars 2023 17:42