Sverigelaget laddade i Malmö inför Special Olympics World Games

Sommarens Special Olympics World Games närmar sig. Förra helgen var det svenska bowlinglaget på förläger i Malmö tillsammans med alla andra idrottare från Sverigelaget.
– Det var en spännande och lärorik helg, säger förbundskapten Maria K. Årberg.

Special Olympics World Summer Games genomförs den 17-25 juni i Berlin och är världens största idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning. 7 000 idrottare från totalt 190 länder väntas delta i tävlingarna. 24 olika sporter är med på tävlingsprogrammet och från Sverige åker en trupp på 70 svenska idrottare och ledare till Berlin.

Förlägret i Malmö hölls den 10-12 mars och det var Sverigelagets första gemensamma samling inför mästerskapet.
– Det var lite nervöst i början av samlingen då ingen riktigt visste vad som skulle hända. Men redan efter en halvtimme pratade alla med alla och det var en härlig stämning, säger förbundskapten Maria K. Årberg.

Special Olympics Sweden anordnade lägret och det gavs mycket information om sommarens resa och mästerskap. Stora delar av lägret genomfördes vid Scandic Triangeln. Alla aktiva fick prova kläder och flera gruppövningar genomfördes för att skapa en fin teamkänsla bland idrottarna. På söndagen fick alla testa på olika sporter i Baltiska hallen.
– De aktiva lärde känna många från andra sporter. Det var en lärorik helg och vi fick mer förståelse för hur upplägget blir på plats, säger Maria K. Årberg.

Bowlingdistanserna vid Special Olympics World Games är singel, dubbel och fyrmanna. Alla i laget får spela singel och dubbel medan två spelare får stå över fyrmanna.
– Alla i laget är väldigt taggade och ser fram emot sommarens mästerskap. 

Innan det är dags för Berlin så står para-SM på programmet för bowlinglaget som spelas helgerna 15-16 och 22-23 april i Örebro. Därefter väntar även ett träningsläger i Helsingborg den 12-14 maj. 

Det svenska bowlinglaget till Special Olympics World Games:

Rebecca Gustavsson, BK Alley
Lisa Nordström Green, BK Tegnér
Ulrica Persson, HIK Kick Off
Larry Johansson, BK Bowlinggänget
Marcus Mårtensson, HBK Åsen 
Eddie Engström, FF Österlen 

Ledare:
Maria K. Årberg
Mikael Engström

Mer om Special Olympics World Games

Linus Wirén   19 mars 2023 20:36