Sverige trea i Team efter block 1 på tjejsidan

De svenska tjejerna är trea i Team efter block 1. De fick ihop 2249 över tre serier. Danmark är i ledning på 2399 poäng.
– Vi känner att vi har mer att ge imorgon, säger förbundskapten Moa Ekström.

Sverige fick en tuff start i Team och inledde med 704 poäng i första serien.
– Det första banparet var inte som vi tänkt oss. Vi trodde det skulle ta mer i slutet av banan men det bara gled. Det var lite mentalt tufft i första serien, säger Kajsa Samuelsson.

I andra serien slog Sverige 762 poäng och låg på femte plats inför tredje serien. I dagens avslutande serie fick de ihop 783 poäng och avancerade till tredje plats.
– Vi kämpar på hela vägen. Det andra och tredje banparet var mer som vi tänkt oss. Vi är glada att vi är topp tre även om vi vill mer, men det får vi fixa imorgon.

Förbundskapten Moa Ekström håller med om att det första spelparet ställde till det för laget.
– Det första banparet var inte alls som vi planerat och som det varit tidigare under mästerskapet. Det blev lite av en chock för hela laget och vi var lite för långsamma i förflyttningarna. Den osäkerheten hade vi nog kvar i bakhuvudet hela blocket även om vi totalt sett gör ett helt godkänt spelpass, säger hon och fortsätter:
– Det var lite svårt för tjejerna att ladda om efter guldet och silvret igår. De hade gårdagen med sig och så blev första serien helt annorlunda idag. Men vi ligger ändå bra till och känner att vi har mer att ge imorgon.
Vad har ni pratat om på utvärderingen som blir viktigt att få till imorgon?
– Vi har pratat om hur vi ska underlätta för varandra i vår kommunikation och hur vi ska klara av de snabba förflyttningarna från stängda till öppna vinklar. Sedan behöver vi vara mer på det imorgon och lite extra peppade, säger Moa Ekström.

Tjejerna är först ut under torsdagen och börjar spela block 2 kl 09.00. Killarnas andra spelpass drar igång kl 13.15. De fyra främsta lagen avancerar till semifinal. Semifinalerna börjar kl 17.30 imorgon och finalerna startar vid 18.45.

Resultat

Livestream

Linus Wirén   05 april 2023 19:00