Svenska junioreliten samlas för tävling på lördag

Imorgon samlas den svenska junioreliten i Jönköping för inbjudningstävling. Tävlingen är en viktig del inför uttagningen till U21-VM i juni.
– Det ska bli väldigt spännande att se alla spela, säger förbundskapten Mattias Melin

Den svenska junioreliten är inbjudna av Svenska Bowlingförbundet till interntävling imorgon i RC Bowl i Jönköping. 31 spelare kommer att vara med och många av dem är aktuella för U21-VM som spelas på hemmaplan i Helsingborg i juni. Flera spelare som är med på lördag är också uttagna till junior-EM i Wittelsheim, Frankrike, som är framflyttat till september.

Junior- och U21-förbundskaptenen Mattias Melin och assisterande Moa Ekström kommer att vara på plats samt dam och herr-förbundskapten Robert Andersson som också är bollplank till Melin och Ekström.

När många andra tävlingar ställts in så blir denna tävling betydelsefull som underlag för landslagsuttagningen till U21-VM.
– Lördagens tävling blir viktig. Sedan är det såklart en helhet och vi kollar även på andra prestationer, säger Mattias Melin.

Tävlingen spelas över 2x8 serier på två olika profiler. De första åtta serierna genomförs på en lättare profil, därefter blir det en svårare.
– Det ska bli intressant att se hur spelarna kan anpassa sig till de olika profilerna, säger Robert Andersson som är glad att så många spelare kommer vara med i Jönköping.
– Det är väldigt kul att det är ett stort engagemang bland spelarna och att så många vill spela på lördag.

Linus Wirén   11 februari 2022 11:19