Summering första veckan av World Series - Svensson vidare till matchspel i PBA World Championship

Kvalen i PBA Cheetah, Scorpion och Shark Championship är genomförda. Den här veckan avgörs World Series och natten till onsdag spelar Jesper Svensson stegfinal i Scorpion Championship. Vimmerbysonen är också vidare till matchspel i PBA World Championship som spelas på torsdag.

Nio svenskar var med och spelade kvalen i de tre tävlingarna i World Series. Efter USA så var Sverige den nationen som hade flest spelare med i tävlingarna. Förbundskapten Robert Andersson är hemkommen igen efter att ha varit på plats och följt spelarna i Bowlero, Wauwatosa, i förra veckan.
– Det var oerhört långa dagar. De spelade 56 timmar bowling på sex dagar och totalt 60 serier. Det har varit lärorikt för gänget. Det slår en hur bra proffsen på touren är och vilken hård konkurrensen det är. Jag kollar inte bara på resultaten utan även vilka bitar spelarna behöver jobba med framöver, säger Robert Andersson.

Idag fortsätter World Series med stegfinal i PBA Cheetah Championship. James Blomgren var ytterst nära att nå stegfinalen i Cheetah i början av förra veckan. I hans första tävling på PBA-touren spelade han en avgörande roll off mot AJ Johnson om att bli femma och ta den sista platsen till stegfinal. Det var oerhört jämnt men Blomgren förlorade den avgörande serien med 246-248 och han slutade sexa i kvalet. Pontus Andersson blev 12:a i Cheetah Championship och Jesper Svensson kom på 15:e plats.

I kvalet i PBA Scorpion Championship stod Jesper Svensson för en riktigt stark avslutning och knep den femte och sista platsen till stegfinalen. Natten till onsdag kl 01.00 (svensk tid) ställs Svensson mot Anthony Simonsen i den första matchen.

Tredje tävlingen i World Series var PBA Shark Championship och där var Pontus Andersson sjua efter 15 serier. I sista kvalpasset tappade tyvärr Andersson och han slutade till sist på 25:e plats. Kim Bolleby kom på 17:e plats och Karl Wahlgren blev 33:a.

Jesper Svensson kom totalt på elfte plats i kvalet i PBA World Championship där de 60 serierna i Cheetah, Scorpion och Shark Championship räknas samman. Han fick ihop 13137 poäng och tog den näst sista platsen till matchspelet i PBA World Championship som drar igång på torsdag kl 17.00 (svensk tid). I matchspelet möter alla tolv spelare varandra över en serie plus en utjämningsserie. Majortävlingen avgörs sedan med stegfinal på söndag.

Upplägg kommande dagar:

Måndag 17 april
01.00 PBA Cheetah Championship stegfinal

Tisdag 18 april
01.00 PBA Scorpion Championship stegfinal (Jesper Svensson är med)

Onsdag 19 april
01.00 PBA Shark Championship stegfinal

Torsdag 20 april
16.00 PBA World Championship matchspel första rundan 6 serier (Jesper Svensson med)
20.30 PBA World Championship matchspel andra rundan 6 serier Jesper Svensson med)

Söndag 23 april
Noon on FOX — PBA World Championship Finals

Resultat PBA World Championship

Mer info

Stegfinalerna sänds på Fox Sports

Livescore

Linus Wirén   17 april 2023 16:03