Storm Lucky Larsen Masters 2022 närmar sig

Storm Lucky Larsen Masters är tillbaka efter pandemin. Tävlingen spelas i Helsingborg och drar igång i slutet av augusti.
– Vi hoppas att många svenska bowlare tar chansen att spela på hemmaplan, säger Martin Larsen, sportsligt ansvarig.

Storm Lucky Larsen Masters spelas mellan den 26 augusti till 4 september. Likt 2019 så arrangeras den i Olympia Bowling. I år är tävlingen en del av Europatouren på högsta kategorin Gold och är tillsammans med Brunswick Euro Challenge i München störst på touren.
– Det känns riktigt kul att vi kan köra tävlingen igen sedan så är målet framöver att vara med på PBA eller världstouren när den drar igång igen. Grundtanken har hela tiden varit att arrangera en tävling som lockar världseliten där våra svenska spelare får chans att spela mot dem och att även alla fans får se dem live, säger Martin Larsen.

Internationella toppspelare som Dominic Barrett, Tom Hess, Verity Crawley och Jesper Svensson kommer att vara med. Martin Larsen laddar också för spel. Förra gången tävlingen genomfördes gick han med armen i gips efter hans olycka i USA. Hela Team Sweden, Italiens framgångsrika landslag samt stora delar av den nordiska eliten intar också Olympia Bowling.
– Förhoppningen är att ännu fler internationella spelare ska vara med men det är bland annat väldigt dyrt att resa hit just nu.

Martin Larsen hoppas att ännu fler svenska bowlare tar chansen att vara med i tävlingen och menar att det är viktigt för svensk bowling att ha topptävlingar i Sverige.
– Det är väldigt positivt att kunna tävla mot spelare på riktigt hög nivå på hemmaplan och det är till fördel för att vi ska fortsätta kunna få fram riktigt bra spelare.

Storm Lucky Larsen Masters startades 2017 och genomfördes de två första åren i Malmö för att sedan spelas i Helsingborg 2019.
– Det känns bra att köra i Helsingborg igen och Olympia Bowling är en av de modernaste hallarna i Sverige.

Patrick Backe som driver Olympia Bowling har laddat om efter U21-VM och ser fram emot ett nytt stort arrangemang i hallen.
– Det var en supersuccé 2019 och det ska bli jättekul att köra igen. Vi har fin stöttning från Helsingborg Convention & Event Bureau och sedan är Spader Dam och IS Göta engagerade likt vid U21-VM, säger Patrick Backe.

Anmälan och mer info om tävlingen finns här. 

Linus Wirén   09 augusti 2022 22:12