Spader Dam på segerturné

I damernas elitserie dominerade skånelaget Spader Dam totalt genom att gå segrande ur samtliga av sina tre möten och sitter på en minst sagt trivsam plats uppe i serietoppen.

Denna seriespelssöndag skulle komma att starta i Brännkyrka där Spader Dam bättrade på sin segersvit i mötet mot Hammarby IF BF. Det råder inga tvivel om att skåningarna fortsatte på samma spår som under gårdagen, när de besökte BK Merci och vann med 19-1. Redan efter tre serier hade Spader Dam säkrat oavgjort med sina 10 poäng men att det skulle sluta där såg osannolikt ut.

Slutresultatet blev 14-6 i gästernas favör och starkast i laget, likt under gårdagen, var Cajsa Wegner med 882 poäng följd av storasyster Jenny Wegner på 867. Högst slagning i Hammarby innehade Katrin Fahlström med 797 poäng.

 Vi är många spelare som har mycket erfarenhet och är vana att spela på olika underlag och vet hur vi ska tackla olika profiler, säger matchbäste Cajsa Wegner som anpassat sig väl under helgens olika förhållanden.

Samtidigt i Örebro ställdes BK Merci, som under lördagen fick ett smärtsamt besök av Spader Dam, mot BK Hallandia som samtidigt tog en skrällvinst mot Team X-Calibur BK på bortaplan. Örebroarna var uppenbarligen redo att lägga gårdagen totalt bakom sig och startade med ett starkt välkomnande i form av fyra poäng mot en. I andra serien bemötte Hallandia detta med tjusiga 1703 i kägelpoäng men de lyckades fortfarande inte hålla undan Merci från att norpa några banpoäng. Hemmalaget, som var tämligen konsekventa kägelpoängmässigt matchen igenom, lyckades under andra halvan få med sig ytterligare sex poäng och vann slutligen med 12-8.

BK Mercis Emma Mewén smällde in glimrande 958 poäng och efter henne finnes lagkamraten Emelie Tiveljung på sina 901. I BK Hallandia var det Linnéa Andersson som stod för högst slagning i form av 832.

I Nässjö gick ett Smålandsderby av stapeln när BK Högland fick påhälsning av BK Cahoot. Hemmalaget var sannerligen på hugget idag och lämnade inte något som helst utrymme för sina gäster att kila sig in i matchen. Efter två spelade serier innehade Högland en ledning på hela tio poäng mot noll och ångade sedan på hela vägen in i matchens sista ruta för att gå segrande ur matchen med slående 18-2.

Lisa Lindell, spelandes för BK Högland, innehade högst slagning med stiliga 946 poäng och även hennes medspelare Sanna Bjelke tog sig över niohundrastrecket med 912. Emelie Hjorth stod för den högsta slagningen i BK Cahoot med 842 poäng. 

Spader Dam fortsatte sin segerturné och styrde vidare mot Högdalen och B-K Eva Stockholm. I matchens inledande skede bemötte hemmalaget sina gäster med ett visst motstånd och ledde efter den första spelade serien med tre poäng mot två. Detta skulle dock ej komma att bli långvarigt då gästande Spader Dam lade i ytterligare en växel och såg till att deras motståndare lämnades totalt utan poäng kommande två serier, för att sedan släppa igenom en ynka poäng i matchens sista. Med ytterligare en vinst, denna gång med 16-4, kan skånetjejerna således tillskrivas en felfri helg på banorna.

I denna tredje vinst för helgen var det Jenny Wegner som innehade matchbästapositionen med 939 poäng, tätt följd av Nora Johanssons 934. För hemmalaget var det Anneli Blomqvist, med 810, som blev lagbäst.

 Vi hade en bra känsla inför den här helgen. Vi är ett väldigt sammansvetsat lag som har kul tillsammans både på och av banan, berättar Cajsa Wegner efter trippelvinsten.

Medan det under gårdagen var hemmalagen som visade var skåpet skall stå i herrarnas elitserie, skulle istället denna söndagförmiddag definieras av betydligt tätare drabbningar. I Köpings bowlingcenter tog IKW/Köping BK emot BK Joker och där var det bortalaget som försatte sig i ett övertag efter två spelade serier med 7-3. Denna ledning höll däremot inte i sig då hemmalaget kontrade med fyra poäng mot en, vilket resulterade i att det var ytterst jämnt inför matchens sista serie.

Oavgjort, tio poäng mot tio, blev det slutgiltiga resultatet och för IKW/Köping BK var det Viktor Danielsson, med sina strålande 987 poäng, som innehade högsta slagning. Efter honom följer lagkamraten Carl Eklund med 930 poäng och BK Jokers Stefan Roos på 890.

Även i Partille hettade det till i den i slutänden jämna matchen mellan Team Pergamon BC och Stureby BK. Gästande Stureby fick en storstilad inledning med en trehundraserie från Jerry Ekman-Wogel samt 1994 kägelpoäng totalt för laget, men de lyckades däremot endast få med sig tre av fem banpoäng. Därefter var det Pergamons tur att knycka banpoäng och inför den avgörande tillika slutgiltiga serien ledde hemmalaget med nio poäng mot sex. I matchens slutskede fanns det helt klart möjlighet för bortalaget att få med sig oavgjort, men de snubblade på målsnöret i och med ett oavgjort banpar.

I denna match, som slutade 10-9, var det Adam Andersson som briljerade i Pergamon med sina 1014 poäng. De högsta slagningarna i Stureby tillskrivs Alex Joki och Marcus Tidbeck på 979 respektive 977 poäng.

(Foto: Amanda Steén)

16 oktober 2022 19:32