Slutspelsuppladdning med Spader Dam och B-K Eva

På fredag drar SM-slutspelet igång i Jönköping och vi laddar upp med att kolla läget med varje lag. Vi börjar med Spader Dam och B-K Eva som möts i den ena damsemifinalen. 

Spader Dam vann grundserien övertygande på 40 poäng. Precis som förra året i Nyköping har de mesta mästarinnorna valt att möta seriefyran B-K Eva i semifinal. Senast det begav sig vann Spader Dam i två raka matcher över B-K Eva och tog sedan hem sitt 16:e SM-guld efter finalseger mot Team X-Calibur. Första semifinalen mellan Spader Dam och B-K Eva börjar på fredag kväll kl 20.20. 

Slutspelsuppladdning med Spader Dam

Hallå där Sandra de Neergaard, Spader Dam. 

Slutspelet närmar sig, hur är känslan?
– Det är den bästa helgen på året. Vi har längtat efter det här i ett år och det känns bara roligt att det snart är dags nu.

Vad är det bästa med slutspelet?
– Lagkänslan och hela upplevelsen med alla supportrar och allt ljud. Alla lag är taggade på att vinna och det är en väldigt härlig atmosfär.

Ni vann grundserien övertygande, hur ser du på er säsong hittills?
– Vi har haft en riktigt bra säsong. Vi har ett rätt ungt lag i vanliga fall och under säsongen har ännu fler yngre spelare fått chansen. Vårt höga resultat i sista matchen mot B-K Eva var helt otroligt och ändå saknade vi Cajsa och Jenny (Wegner) som är självskrivna i laget annars.

Ni är mesta mästare, har ni fortsatt motivation till att vinna fler guld?
– Ja, det tröttnar vi inte på. Det är något extra när det handlar om lagspel där alla siktar mot samma mål och vi åstadkommer något tillsammans.

Hur har ni laddat upp inför slutspelet?
– Vi har haft lite fler gemensamma träningar än vanligt. På tisdagens träning spelade vi på olika oljeprofiler och vi fokuserade framförallt på lagkänslan.

Vilka ser du som era största utmanare om guldet?
– Team X-Calibur gjorde en bra avslutning på säsongen så det känns som att de kommer bli tuffast.

Hur ser du på att ni får bära favoritskapet?
– Vi har många duktiga spelare så det är inte konstigt att vi får bära favoritskapet. Men det är en helg det handlar om och vi tar inget för givet. Vi har samma inställning oavsett vem vi möter och vi ska göra vårt bästa för att ta guldet.

Spader Dams slutspelstrupp:
Anna Andersson
Elin Bergqvist
Sandra de Neergaard
Emma Halttunen
Katrin Jansson
Nora Johansson
Hanna Jönsson
Josefine Linderoth
Filippa Persson
Cajsa Wegner
Jenny Wegner

Coach: Karl Wahlgren

Klubbinfo Spader Dam, Helsingborg
Klubben bildades 1971
Antal SM-guld: 16


Slutspelsuppladdning med B-K Eva

Hallå där Anneli Blomqvist, B-K Eva:

Hur har ni laddat upp?
– Vi har tränat på och det är viktigt att komma ihop lite extra i laget. Imorgon tränar flera av oss tillsammans och sedan väntar träning i Jönköping på fredag innan allt drar igång.

Hur ser du på att det blir Spader Dam i år igen?
– Vi har utgått från att de skulle välja oss så det var ingen skräll. De har många landslagsspelare och är överlägset bäst på pappret så det blir tufft. Men pressen är på dem och det är bara för oss att kriga på. Det gäller att försöka överraska och få dem lite ur balans.

Vad mer blir viktigt för er att få till i spelet?
– Som vanligt blir det viktigt med kommunikationen och förståelse inom laget.

Hur är det att spela ett SM-slutspel?
– Det är väldigt speciellt. Första gången jag spelade var nog 2017 och det var en chock. Nu vet jag vad det handlar om. Vi försöker förbereda dem i laget som inte har så mycket slutspelsrutin genom att träna på saker som kan uppstå vid ett slutspel och på allt som händer runtomkring.

Hur känns din egen form?
– Det är lite fram och tillbaka. Tekniken och spärrspelet har spökat lite. Jag har jobbat mycket med det och det börjar gå åt rätt håll. Det är full fart nu i bowlingen. Tidigt på måndag åker flera av oss i Team Sweden till USA för att spela på touren så det ska bli väldigt spännande.

Hur tycker du att det är att spela i RC Bowl?
– Jag gillar hallen och jag tror att den är optimal för ett slutspel med två våningar. Jag tycker om att vi bor precis intill hallen och man lever verkligen i en bubbla.

B-K Eva slutspelstrupp:
Evelina Andersin
Anneli Blomqvist
Denise Egevall
Elin Ek
Tilde Eliasson
Lina Hamberg
Amelie Holgersson
Emelie Neidenmark
Annica Nymark
Cecilia Solén
Lena Sulkanen

Coach: Emma Forss

Klubbinfo B-K Eva, Stockholm
Klubben bildades 1960
Antal SM-guld: -

Livestream SM-slutspelet

Livescore

Resultat damer

 

Linus Wirén   10 maj 2023 13:13