“Seriespelet ger en så fin gemenskap” - anmälan till div 2 4-manna öppen till 14/9

Västergötland- Bohuslän-Dal- och Göteborgs Bowlingförbund var först ut med en 4-manna-serie för damer. Det gav ringar på vattnet och nu hoppas de att ännu fler damer ska ta chansen att spela seriespel runt om i landet. 
– Jag tycker verkligen att fler lag ska testa att vara med. Det är så roligt, säger Fatima Carlsson, suppleant i Svenska Bowlingförbundets styrelse och ordförande i Västergötlands Bowlingförbund.

Västserien för damer 4-manna går in på tredje säsongen i höst. Med hjälp av pengar från återstartsstödet samt ett samarbete mellan Västergötland, Bohuslän-Dal och Göteborgs Bowlingförbund blev ligan verklighet. När första säsongen var genomförd så startade även Svenska Bowlingförbundet den nationella serien division 2 damer 4-manna.

Fatima Carlsson har spelat för fullt i serien och är en av initiativtagarna till serieupplägget. Förra säsongen representerade hon Team Trollhättan och kommande säsong kommer hon att spela för BK Alley från Lidköping. Hon berättar mer om hur det gick till när de startade serien i väst.
– Under förra året satt vi och spånade om vad som kan göras för att få fler damer att bowla tillsammans igen. Vi kom fram till att vi skulle satsa på en liga för 4-manna. 

Senaste säsongen har åtta 4-mannalag spelat matcher under tre sammandrag i västserien.
– Matcherna har spelats under uppehållet i den nationella serien för att möjliggöra och inte inkräkta på damernas ordinarie matchspel. Genom 4-manna är det lättare att få ihop lag. Resorna har heller inte varit så långa. Matcherna har spelats i Falköping, Backa Bowling och Skara. Vid alla tillfällen har deltagarna ätit gemensam lunch. Alla har umgåtts och haft trevligt tillsammans, säger Fatima Carlsson. 

Totalt har det spelats 56 matcher och över 60 damer har deltagit i ligan. Hon menar att 4-mannaserien också gjort att en del lag hittat tillbaka till den nationella serien.
– Tack vare 4-mannaserien har flera lag fått in fler spelare och de har på så sätt även återvänt till den nationella serien för 8-manna.

Det har varit mycket positiv feedback kring serieupplägget.
– Jag känner en enorm glädje över all den positiva feedback som kom vid vår utvärdering av serien i våras. Det finns hopp om en god och rolig framtid för svensk dambowling.

Anmälan till den nationella serien division 2 damer 4-manna är förlängd och är öppen till den 14 september.
Fatima Carlsson tycker att fler damspelare runt om i landet ska satsa på att få ihop lag och vara med i en 4-mannaserie.
– Våga testa att vara med. Det finns inget att förlora på det. Det är så himla roligt och det blir en väldigt fin gemenskap genom seriespelet.

Läs mer om damserien division 2 - 4-manna här.

Frågor kontakta: peter.lagerroos@swebowl.se

Linus Wirén   06 september 2023 11:29