Rysarfinaler när Felix Möller och Simon Johansson vann Swedish Youth Tour Jönköping

Det blev två rysarfinaler när Swedish Youth Tour Jönköping avgjordes. Felix Möller, BK Ax, tog hem U18-klassen och Simon Johansson Team Värnamo BC, segrade i U23. De båda tog sina första segrar i touren.

Den sista deltävlingen av Swedish Youth Tour har genomförts tisdag till torsdag i RC Bowl. De 16 främsta från kvalet i U18-klassen avancerade till dagens finalspel och de åtta bästa från U23-klassen. Matchspel bäst av sju halva serier stod på programmet under finaldagen.

Väl framme i semifinal i U18-klassen så möttes Felix Möller och William Dahlsten, Sundbybergs IK. I den andra semifinalen ställdes Hugo Caprin, BF Solängen, mot Robin Noberg, Stureby BK. Felix Möller vann med 4-1 och var klar för final. Den andra semifinalen blev spännande och till sist lyckades Hugo Caprin vinna med 4-3 över Robin Noberg. För Caprin väntade ännu en rafflande match i finalen. Solängenspelaren hade ledningen med 3-0 men Felix Möller kom tillbaka och lyckades vända och vinna med 4-3.
– Det känns jättehäftigt. Det här hade jag inte förväntat mig. Jag låg under med 3-0 i både kvartsfinalen och finalen men jag gav inte upp, säger Felix Möller som tidigare varit som bäst trea i en deltävling i Swedish Youth Tour.
– Det här är nog min största seger hittills.

Bästa tjej i U18-klassen blev Elin Bergqvist från Spader Dam.

I U23-klassens ena semifinal ställdes Simon Johansson mot Elliot Moullin, Team Baltzar BC och i andra semifinalen möttes Alvin Kvarnström, AIK BK, och Mila Nevalainen, Spader Dam. Simon Johansson vann med 4-3 och avancerade till final. Där fick han ta sig an Alvin Kvarnström efter att AIK-spelaren vunnit sin semifinal med 4-0. Alvin Kvarnström hade greppet om finalen. Han ledde med 3-1 men Simon Johansson gav inte upp och vann tre raka halva serier och tog hem tävlingen.
– Jätteskönt att äntligen vinna. Jag har spelat alla tävlingar i touren och gått till final i alla förutom i Nässjö, men väl i finalspelet har det inte gått så bra. Men idag trillade käglorna min väg och den här vinsten är lätt högst upp på listan över mina tävlingssegrar, säger Simon Johansson.

Imorgon kl 09.00 inleds barometerfinalen för de som har bäst totalresultat över alla fyra deltävlingar under året. De 12 främsta i U18 har avancerat till finalen och de åtta bästa i U23. I U18 väntar sex serier därefter går topp åtta vidare till Round Robin där alla möter alla över en serie. I U23 står också sex serier på programmet innan alla åtta spelar Round Robin. De tar med resultaten från de första 6 serierna till Round Robin. Bonuspoängen i Round Robin är 30-15-0.
– Jag är laddad för morgondagen. Om det går som idag så har jag riktigt goda chanser imorgon också, säger Simon Johansson.


Alla pristagarna i Swedish Youth Tour Jönköping. 

Resultat
Barometerfinal U18
Barometerfinal U23

Linus Wirén   29 december 2022 18:55