Pontus Andersson tvåa i Ballmaster Open

Pontus Andersson storspelade vid Brunswick Ballmaster Open i Helsingfors. Andersson blev tvåa och tog sin andra raka pallplats på Europatouren.
– Jag har spelat riktigt bra men det känns lite surt att det inte höll hela vägen i finalen.

Pontus Anderssons fina form håller i sig. I december vann han Europatourtävlingen Leandersson Christmas Tournament och i helgen blev han tvåa i den största tävlingen på Europatouren. 
– Om någon hade sagt att jag skulle bli tvåa i Ballmaster hade jag tyckt att det varit riktigt stort. Jag är lite besviken nu efteråt när jag var så nära att vinna. Men jag får smälta det och det är riktigt kul att spelet har fungerat så bra, säger Pontus Andersson.

I semifinalen som spelades över en serie vann Pontus Andersson mot Sanna Oksanen från Finland med 205-189. Finalen i Tali bowlingcenter blev ovanligtvis utan finska hemmaspelare. Där väntade istället italienaren Nicola Pongolini som idag var starkare än Pontus Andersson. Pongolini vann med 189-168 och Andersson menar att det var lite extra spänt i finalen.
– Självklart var det lite nervöst men det borde jag ha fixat ändå. Jag hade läget i slutet att gå förbi men fick inte till det slaget. Pongolini är en fantastisk spelare och en värdig vinnare, säger Team Clan-spelaren.

Damernas förbundskapten Robert Andersson var på plats under helgen och är imponerad av Pontus Anderssons prestation.
– Pontus gör det kanonbra. Om han hade vunnit idag också hade det nästan varit för bra för att vara sant, säger Robert Andersson.

Det var flera svenskar som gjorde fina insatser och sex spelare var med i andra finalrundan. Där blev det respass för James Blomgren, Markus Jansson och William Svensson medan Carl Eklund och Pontus Falkhäll tog sig vidare till gruppspelet i Round Robin. Carl Eklund blev totalt delad åtta och Pontus Falkhäll kom på delad 14:e-plats.

Robert Andersson är nöjd med deras insatser.
– Carl Eklund tar hela tiden fina steg framåt och det var riktigt gott att han gick till gruppspelet i Round Robin, då han missade det precis senast. Pontus Falkhäll gör en seriös satsning med sin bowling och det var skoj att han spelade så bra.

Andersson är också glad över att flera yngre svenska spelare var kvar och följde finalspelet under söndagen.
– Det var kul att se deras genuina intresse och det kan de förhoppningsvis lära sig mycket på.

Resultat

Linus Wirén   17 januari 2022 00:30