Peter Hellström fyra i grupp A efter block 1

Peter Hellström är på fjärde plats i grupp A efter block 1 i Europacupen. Han fick ihop 1778 poäng över de åtta serierna.
– Jag är väldigt nöjd med spelet, säger Peter Hellström.

Peter Hellström rivstartade i första serien med 270 poäng och gick upp i topp.
– Det var väldigt skönt med en så bra start och att skapa sig en buffert. Jag blev extra mjuk i svingen av det, säger Peter Hellström.

Han fortsatte att hålla en fin och stabil nivå under stora delar av blocket. I serie fem respektive serie åtta stämde spelet inte lika bra där Hellström var under 200 poäng men snittet över de åtta serierna blev på 222,2 poäng.
– Jag är nöjd med mitt tekniska utförande och jag höll vår gameplan. Det fungerade fint träffmässigt och jag tar bollen till fickan, säger han och fortsätter:
– Det var riktigt kul att spela. Tidigare var det kanske lite mer nervöst men nu är jag så gammal så det blev inte så nervigt.

Peter Hellström har 18 poäng upp till tredjeplatsen i grupp A som Marius Piticariu från Rumänien innehar. Oron Cohen, Israel, leder på 1910p.
– Allt handlar om att bli topp 16 och jag hoppas kunna fortsätta på detta spår i nästa block, säger Hellström

Coach Johan Ekström var väldigt nöjd med Hellströms spel.
– Peter spelade oerhört solitt och hade i princip varje slag i fickan. Han har nog endast ett hål över alla åtta serier.

Imorgon har Peter Hellström speluppehåll när grupp B kör igång i Bowland Bowling Center.
Nässjöspelaren får ladda för andra blocket i grupp A som startar på fredag kl 10.00.
Katrin Jansson spelar däremot imorgon igen. Damernas andra block börjar kl 14.30. Hon är i nuläget på 19:e plats efter block 1 och har 13 poäng upp till plats 16.
– Katrin hittade spelet mer på slutet idag och det känns som att vi har en bra plan för morgondagen. Vi ska fixa till ytorna på kloten lite extra och det gäller att göra förflyttningarna i tid. Jag har goda förhoppningar till andra blocket för både Katrin och Peter, säger Johan Ekström.

Topp 16 avancerar vidare till nästa steg som spelas på lördag.

Resultat

Linus Wirén   26 oktober 2022 21:17