Påskafton och medaljregnet fortsätter - tre medaljer ytterligare för Sverige i junior-EM

Påskaftonen i Wien bjöd på tre medaljer för Sverige i junior-EM. Kajsa Samuelsson tog silver i All Event och för Elissa Mehmet blev det brons i All Event samt silver i singel. 
– Jättehäftigt! De jobbade stenhårt och hade ett väldigt bra fokus, säger Louise Sonne, mental coach för juniorlandslaget. 

Medaljregnet fortsätter över det svenska juniorlandslaget. När singelkvalet var färdigspelat under lördagen stod det klart att Kajsa Samuelsson tagit silver i All Event. Hon var i ledning inför de avslutande sex serierna i singelkvalet men Tiiamari Laukkanen från Finland gick förbi och vann guldet på 1271 poäng. Kajsa Samuelsson fick ihop 3690 poäng.
– Jag är väldigt glad över medaljen men samtidigt så ville jag ha guldet. Jag var i topp inför
dagens distans så det är lite surt. Det var lite tuffare spelmässigt idag och framförallt var det en serie som sänkte mitt resultat, säger Kajsa Samuelsson.
Påverkade det dig under dagens spel att du var i ledning inför distansen?
– Jag försökte bara spela min bowling och tänkte inte så mycket på det.

Elissa Mehmet låg på åttonde plats inför den avslutande distansen i All Event men hon gjorde en stark upphämtning och lyckades ta tredjeplatsen i All Event med 3544 poäng. Hon blev även tvåa i singelkvalet med 1224 poäng och avancerade till semifinal.
– Jag gick in med inställningen att komma topp tre i All Event. Jag är väldigt glad över att jag hämtade upp det så bra. Jag hade ett gott flow och efter en dipp i fjärde serien så kom jag tillbaka starkt i femte och sjätte serien, säger Elissa Mehmet.

Kajsa Samuelsson och Elissa Mehmet spelade vid samma banpar i singelkvalet.
– Vi har bra erfarenheter från silvret i dubbel och vi stöttade varandra hela tiden idag, säger Elissa Mehmet.

Kajsa Samuelsson slutade femma i singelkvalet med 1196 poäng och var endast sju poäng från Julie Perrier, Frankrike, som tog fjärdeplatsen.
– Jag kollade inte resultaten under spelets gång för jag vet att jag spelar bättre när jag inte vet hur ställningen är. Men det var tufft efteråt när jag såg att jag var så nära att nå semifinal, säger Kajsa Samuelsson.

I semifinalen i singel ställdes Elissa Mehmet mot Vivian Banjac från Kroatien. Banjac hade övertaget men Elissa Mehmet kom tillbaka och stod för en stark vändning. Mehmet vann till sist med 232-187 och var klar för final.
– Jag visste att jag hade lite mer erfarenhet än henne eftersom att jag varit i en final tidigare. Jag höll fokuset hela tiden och kämpade på. Det kändes väldigt bra när finalplatsen var klar.

I finalen föll Elissa Mehmet mot Julie Perier från Frankrike med 232-187.
– Julie spelade väldigt bra hela dagen och slog riktigt högt. Hon var snäppet bättre än mig i finalen.

Elissa Mehmet gör mästerskapsdebut vid årets junior-EM och hon har hittills tagit medalj i alla fyra distanser.
– Jag hade inte förväntat mig att ta så här många medaljer och jag är väldigt stolt över mig själv.

Sverige har plockat elva medaljer hittills i junior-EM. Det är en mer medalj än vad de tog både i Wittelsheim 2022 och Tilburg 2021. Louise Sonne som är ledare och mental coach för juniorlandslaget var glad över dagens pallplatser och berömde medaljörerna.
– Vilken utveckling Kajsa har gjort. Det är väldigt häftigt. Vid det förra junior-EM:et fick hon kämpa för att komma med i Masters och nu tar hon silver i All Event. Hon är väldigt duktig tekniskt och taktiskt samt på att stanna i processen och hela tiden göra jobbet.
– Elissa gör en fantastisk mästerskapsdebut. Trots lite motgångar vid några tillfällen idag så håller hon fokus hela vägen och går in för varje slag till hundra procent, säger Louise Sonne.

Maja Engberg slutade på tionde plats i singelkvalet och blev sjua i All Event. Elin Bergqvist kom på 27:e plats i singelkvalet och blev 25:a i All Event. Därmed missar hon tyvärr precis Masters dit topp 24 i All Event når. Både tjejerna och killarna spelar Masters imorgon som är den sista distansen i mästerskapet. I Masters är det utslagsmatcher i bäst av tre serier. Emil Svensson inleder i steg 1 kl 09.00 och ställs mot Fabian Gross. De andra svenska spelarna som är vidare går in i steg 2 kl 10.15.

Resultat

Livestream

Masters upplägg och tidsprogram:

De 24 bästa från All Events går vidare till slutspel en mot en. Bäst av tre serier. Placering 9-24 möts först - segrarna går vidare och möter 1-8. Utslagsspel fram till final.

09.00-10.15 Masters steg 1 flickor/pojkar
10.15-11.30 Masters steg 2 flickor/pojkar
12.30-13.45 Masters steg 3 kvartsfinaler flickor/pojkar
13.45-15.00 Masters steg 4 semifinaler flickor/pojkar
15.00-16.15 Masters steg 5 finaler flickor/pojkar

 

Linus Wirén   08 april 2023 23:57