Nora Johansson blev topp 16 i Queens - “en kanonprestation”

Nora Johansson slutade topp 16 i USBC Queens och Sandra de Neergaard blev topp 32.
– Jag är nöjd med min insats men jag hade velat gå ännu längre, säger Nora Johansson.

Förra året tog USBC Queens slut för Nora Johansson redan efter kvalet där hon slutade på 107:e plats. I år blev det desto mer spel då Johansson var med och tampades om topplaceringarna i majortävlingen i Green Bay till den näst sista tävlingsdagen. Nora Johansson ställdes mot Felicia Wong under måndagens första match för topp 16 i Winners Bracket. Wong var starkast och vann med 715-666.

Nora Johansson hade fortsatt chans att nå stegfinalen genom Elimination Bracket och där vann hon sin första match mot Rebecca Hagerman med 644-534. Men i nästa match blev det förlust för Johansson mot Jillian Martin med 639-575 och hon slutade topp 16 i majortävlingen.
– Jag tycker att jag spelade bäst i den sista matchen som jag förlorade så det var lite speciellt. Mitt mål inför tävlingen var att gå längre än förra året så det känns bra att jag lyckades med det. Samtidigt så ville jag gå ännu längre, säger hon och fortsätter:
– Det har varit en lärorik tävlingsresa och det är alltid kul när vi åker ett gäng tillsammans.

Förbundskapten Robert Andersson berömmer Nora Johanssons insats.
– Det är en kanonprestation av Nora att bli topp 16. Hon har varit mycket stabilare i spärrspelet jämfört med förra året i Queens och så mycket bättre på att upprepa sina slag.

Sandra de Neergaard förlorade i måndagens första match i Elimination Bracket mot Iliana Lomeli med 653-595 och slutade topp 32 i tävlingen.
– Jag har fått kämpa för varenda poäng och jag är absolut nöjd med min insats. Det var nog kvalstarten på burn som kändes bäst spelmässigt men annars har det egentligen inte känts superbra någon gång i tävlingen. Jag får se till var jag befinner mig i min bowling i nuläget och att jag inte har haft så lång förberedelse inför tävlingen. Mitt mål var att bli topp 64 och nu blev det ännu bättre än så, säger Sandra de Neergaard.

Queens var Sandras första tävling på PWBA-touren sedan 2019 och hon tyckte att det var roligt att vara tillbaka i hetluften.
– Det har varit superkul. Det är här man vill vara och möta de bästa damerna i världen. Det är väldigt utvecklande och jag tycker att min insats gav ett kvitto på att jag har mer att ge och det bådar gott för framtiden.

Anna Andersson blev topp 48 i tävlingen och Robert Andersson var glad över att alla tre spelarna som var med på Team Sweden-resan nådde matchspelet.
– Jag är supernöjd att tre av tre går vidare till matchspelet. De har varit bra på att upprepa sina slag och fokuserade på att hitta olika taktiska lösningar.
– Målet med tävlingsresorna som vi gör till PWBA-touren är att sänka tröskeln till touren och att fler av våra spelare ska ta chansen att åka över och spela. Det har också varit positivt att få mer tid med spelarna nu innan EM och få en större överblick kring våra styrkor och svagheter, säger Robert Andersson.

Jillian Martin som besegrade Nora Johansson i Elimination Bracket gick sedan hela vägen och tog hem majortävlingen. I finalen vann hon över Hope Gramly med 267-220. 19-åringen är den yngsta segraren någonsin i USBC Queens. 

Resultat

Linus Wirén   21 maj 2024 21:57