Nominera till TSYA 2024 senast 10 december - "TSYA har betytt mycket för min bowling"

Senast på söndag 10 december kan man nominera spelare till Team Sweden Youth Academy 2024. Kajsa Samuelsson, Robin Noberg och Maja Engberg har tagit medaljer för Sverige i junior-EM och har alla varit med i TSYA i flera år. Här berättar de mer om sina år i TSYA.
– Jag har utvecklats mycket i min bowling genom TSYA, säger Kajsa Samuelsson.

Kajsa Samuelsson, Team X-Calibur BK. Spelat två junior-EM och varit med i TSYA 2020-2023:

Hur har året med TSYA varit?
– Det har varit väldigt lärorikt med många nya erfarenheter och bekantskaper. Det har varit ett bra upplägg med fokus både på teknik, teori med både klot och oljeprofiler samt hur man jobbar tillsammans i grupp. Vi har spelat olika småtävlingar. Matchen mot USA var väldigt kul och även fysiklektionerna. Vi har fått chansen att spela i olika hallar i flera distrikt på varierande underlag och val av oljeprofiler. Ledarna är mycket kunniga inom olika områden som gör att man får en bred utbildning.

Vad har det betytt för din bowling?
– Jag har utvecklats mycket i min bowling genom TSYA. Utbildningen är bred och man har fått chansen att testa olika oljeprofiler på varierande underlag. Ledarna lär ut på ett förståeligt och bra sätt och ser vad jag behöver utveckla. Fyslektionen med Malin var väldigt rolig och lärorik där jag fick flera bra tips. Louises idrottspsykologi var som alltid väldigt bra med mycket fakta och knep. Det var även väldigt roligt att få veta mer om lanetalk och oljeprofiler.

Robin Noberg, Stureby BK. Spelat två junior-EM och varit med i TSYA 2021-2023.

Vad är det bästa med TSYA?
– Jag tycker det bästa med TSYA är att få träna med bowlare som har samma mål som en själv. Alla som är med satsar mot eliten och landslaget vilket gör det roligare att träna då alla är väldigt målmedvetna.

Vad har det betytt för din bowling?
– TSYA har betytt mycket för min bowling. Man får en inblick i vad som krävs för att nå eliten och man får träna med några av Sveriges bästa tränare som kan ge de redskap man behöver för att kunna utveckla sin bowling.

Maja Engberg, Team X-Calibur BK. Spelat tre junior-EM och varit med i TSYA 2020-2023.

Vad har TSYA betytt för din bowling?
– TSYA har betytt mycket för min bowling i och med att jag inte går på något bowlinggymnasium. Det har gett mig större kunskap kring klot, ytor, olika profiler samt teknik. Det har varit väldigt lärorikt och nyttigt och det går alltid att utveckla olika delar ännu mer.

TSYA är en satsning på de ungdomar som bedöms ha en god möjlighet att representera det svenska juniorlandslaget i kommande mästerskap. Syftet är att utveckla våra unga bowlingspelare och förbereda dem för en landslagskarriär.

Inbjudan TSYA 2024

Mer info om Team Sweden Youth Academy hittar ni på TSYA-sidan här och där finns även nomineringsblankett.

Nomineringar ska vara sbf@swebowl.se tillhanda senast den 10 december.

Spelarna i TSYA 2023 har årets sista läger till helgen som genomförs i Backa Bowling i Göteborg.

 

  • TSYA
Linus Wirén   07 december 2023 12:39