Lägerhelg för U21 och Team Sweden Dam

Det var en fartfylld lägerhelg i Helsingborg. U21-landslaget hade träningsläger inför VM och på lördagen hade även delar av Team Sweden Dam träningsdag i Olympia Bowling.

U21-landslaget inledde runt lunchtid på fredagen och höll på till samma tid på söndagen. Flera bowlingpass stod på programmet och fokus var bland annat på att lära känna hallen och banorna som blir hemmaplan vid U21-VM 21-29 juni samt på mentala förberedelser inför mästerskapet.

Första passet på fredagen riktade in sig på spellinjer och allmän teknik med damernas och herrarnas förbundskapten Robert Andersson. Under helgen spelade dem sedan de olika distanserna som kommer att vara på VM och testade på bakers som är spelformen på mästerskapet.
Efter varje pass utvärderade U21-gänget spelet tillsammans. Vid sidan av bowlingträningen så ledde mentala coachen Louise Sonne diskussionspass där de fokuserade på mentala förberedelser som målsättningar och förväntningar på mästerskapet.

Carl Eklund

Förbundskapten Mattias Melin var nöjd med lägret och tycker att spelarna är i fin fas inför VM.
– Det ser väldigt stabilt ut och de har tränat på riktigt bra det senaste. De kommer jobba lite extra på spärrspelet framöver och de vet att det kan uppstå lite tuffa situationer när det är bakers som är bra att förbereda sig på.

Ottilia Gunnarsson gör sig redo. 

Assisterande förbundskapten Moa Ekström tyckte att de hann med många olika bra delar under helgen.
– Det har varit en jättebra helg. Vi har fått lära känna hallen och haft bra pass med Louise och bland annat lyft vad det kan innebära med ett mästerskap på hemmaplan. Det har varit bra diskussioner och det är en härlig gruppdynamik i laget. Många av dem har spelat i landslagströjan tidigare och har mycket rutin för att vara så unga.

Under lördagen spelade både U21-tjejerna och killarna även match i fyrmanna mot delar av Team Sweden Dam som också var på plats för träningsdag i Olympia Bowling. Damerna vann matchen och under helgen hade de extra fokus på deras kommande resa till USA och PWBA-touren. Några hade kval med sina klubblag så de som var med under lördagen var Anna Andersson, Sandra Andersson, Josefin Hermansson, Victoria Johansson Joline Persson Planefors. Utöver U21-matchen hade de även en internmatch.
– Nu när slutspelet närmar sig för alla så vill de få in tävlingsmoment och inte slipa på några tekniska detaljer, säger Robert Andersson.

Förberedelse inför matchen mellan U21 och Team Sweden Dam

Efter träningspassen åkte de till Jönköping för söndagens Elit-SM där fler från Team Sweden anslöt. De hade även ett digitalt pass med Louise Sonne på söndagsmorgonen där de diskuterade förväntningar och förberedelser inför resan till USA.
– Louise är så bra på att lyfta eventuella fallgropar under en tävlingsresa och det är mycket bättre att ha pratat igenom det innan.

För de flesta i U21-landslaget väntar SM-slutspel eller kval i sina klubbar. Hanna Engberg, Nora Johansson, Robin Ilhammar och William Berggren ska också spela Swedish Youth Tour i Helsingborg i slutet av maj. För Ottilia Gunnarsson, Emma Halttunen, Carl Eklund och Oliver Dahlgren blir det istället spel i Europatourtävlingen i Ålborg.

Mattias Melin och Moa Ekström kommer vara på plats i Helsingborg under Swedish Youth Tour.
– Vi kommer försöka göra det som en extra förberedelsehelg inför VM för de som är på plats och få till några extra träningspass vid sidan av tävlingen, säger Mattias Melin.

Spelare i U21-landslaget

Tjejer:
Hanna Engberg, Team X-Calibur
Ottilia Gunnarsson BK Femtionian, Team X-Calibur
Emma Halttunen, Spader Dam
Nora Johansson, Spader Dam

Killar:
Robin Ilhammar, Team Clan
Carl Eklund, IKW Köping BK
William Berggren, Team Clan
Oliver Dahlgren, Team Pergamon

Linus Wirén   10 maj 2022 17:29