Kvalet av Para-SM är genomfört - “härlig upplevelse att komma till en nybyggd hall”

Kvalet av para-SM är i mål efter en härlig kvalhelg i Uppsala. Nu är det full laddning inför finalspelet i Skövde den 25 maj.
– Vi är nöjda med kvalhelgerna och det ska bli riktigt spännande med finalspelet, säger Mikael Engström, tävlingsledare för para-SM.

Andra kvalhelgen av para-SM och det öppna riksmästerskapet genomfördes vid Pins and Games i Uppsala i helgen som var. Bowlinghallen öppnades i höstas och stod nu värd för sitt första SM-arrangemang.
– Det var en härlig upplevelse att komma till en helt nybyggd hall och personalen var fantastisk. Det har varit en god stämning och det har bjudits på många fina prestationer, säger Mikael Engström som är tävlingsledare för para-SM tillsammans med Mia K. Årberg.

Mikael Enström tycker att det har varit positivt med det nya tävlingsupplägget som inneburit kvalspel samt att kvalen genomförts i två olika städer.
– Det har fungerat bra med det nya upplägget och vi ser stora fördelar med det. Det är fler para-bowlare som kan vara med i SM den här gången på grund av att de har haft närmare till respektive hall.

Firma Engström och Årberg är även förbundskaptener för Team Sweden para och de var nöjda med vad de sett under de båda kvalhelgerna.
– Fem spelare från Team Sweden är vidare till finalspelet och det tycker jag är en bra utdelning. Sedan har vi kollat in flera andra spelare som eventuellt kan bli aktuella för Team Sweden på sikt, säger Engström.


Team Sweden-spelarna Robin Ljungkvist och Lisa Nordström Green kvalade i Uppsala och kvalificerade sig för finalspelet i Skövde. 

De fyra bästa från varje klass i Jönköping respektive Uppsala har gått vidare till finalspelet i Skövde som avgörs den 25 maj. Förutom i damer D där det endast kom två spelare till start i Uppsala så därför är 6 spelare från samma klass i Jönköping vidare till finalen. I klasserna med gotlandsränna är de fyra spelare med bäst resultat oavsett hall vidare till final.
– Det ska bli riktigt roligt och spännande med finalspelet i Skövde, säger Engström.

Resultat 

Följande Team Sweden para-spelare är vidare till finalspelet:

Damer A:
Anna Johansson, Götene BK
Sabina Nilsson,Team Baltzar BC
Lisa Nordström Green, BK Tegnér

Herrar A:
Robin Ljungkvist, Götene BK

Riksmästerskapet klass A:
Glenn Florens, Kopparbergs BK

Linus Wirén   02 maj 2024 12:23