Kim Bolleby vinner AIK International Tournament

Kim Bolleby vann AIK International Tournament efter finalseger mot Mattias Wetterberg och tar sin tredje seger på Europatouren.
– Det känns oerhört bra, säger Kim Bolleby.
Anna Andersson kom på tredje plats.

Kim Bolleby hade ett storstilat 2022 med många fina resultat och inledde även 2023 på bästa sätt.
– Det är gott att spelet som man avslutade året med fortfarande håller och det ger ett momentum framöver, säger Kim Bolleby.

Under finaldagen genomfördes tre finalsteg plus stegfinal. Kim Bolleby var starkast i finalsteg 3 där 12 spelare var med och avancerade som etta till stegfinalen med 3730 poäng.
– Spelet var lite knackigt till en början men jag jobbade mig in i det och det blev bättre efterhand, säger Kim Bolleby som fick sällskap till stegfinalen av Mattias Wetterberg och Anna Andersson. Anna Andersson hade ett hcp på +8 i varje serie och semifinalen mot Mattias Wetterberg blev spännande. Båda spelarna följdes åt inledningsvis och radade strikes. Det var först i sjunde rutan det blev en spärr för Andersson. Wetterberg höll sedan undan och vann med 259-254 och fick ladda om för final. Anna Andersson var nöjd med tredjeplatsen och menade att det var en tuff resa till stegfinalen.
– Det kändes länge kämpigt men jag gnetade på som jag brukar kunna göra. Det känns riktigt bra att ta en tredjeplats även om man vill ännu mer när man väl är i en stegfinal.

Hon har som bäst nått en andraplats i Europatouren från tävlingen i Tilburg 2019. Vid AIK Tournament var det lite lägre oljevolym på banorna än det ofta varit den senaste tiden vilket Andersson menade var fördelaktigt.
– Det var kul att kunna mäta sig med grabbarna. Jag tycker inte att jag kunde göra något annorlunda i slagen i semifinalen, säger Andersson.

I finalen kopplade Kim Bolleby greppet tidigt och vann mot Mattias Wetterberg med 279-208.
– Fokus inför matchen var att göra tio bra slag och det känns riktigt skönt att lyckas ta hem tävlingen. Det är alltid tufft att möta Wetterberg. Han är en strikemaskin och vi brukar ha tuffa matcher, säger Bolleby som vann AIK Tournament för andra gången.

Mattias Wetterberg hade en tuff uppladdning inför tävlingen med hög feber och det var länge osäkert om han skulle kunna vara med. Han kvalificerade sig till finalspelet genom gårdagskvällens semifinal.
– Det har varit en riktigt tuff vecka och det känns väldigt bra att bli tvåa efter dessa förutsättningar. Jag tycker att underlaget passade mig ganska bra och jag förespråkar det reaktiva spelet. Jag försökte chansa lite i finalen men Kim gör det fantastiskt bra, säger Mattias Wetterberg.

För både Mattias Wetterberg och Kim Bolleby väntar den klassiska Europatourtävlingen Ballmaster i kommande vecka i Helsingfors. 

AIK International Tournament, topp 3 
1. Kim Bolleby, Team Pergamon 
2. Mattias Wetterberg, Matteus-Pojkarna BK 
3. Anna Andersson, Spader Dam 

B-final (6 serier)
1. Nora Johansson, Spader Dam, 1264p
2. Sandra Andersson, Spader Dam, 1263
3. Pontus Svensson, BK Tegnér, 1223

Resultat

Linus Wirén   08 januari 2023 20:10