Joline Persson Planefors vann i tävlingscomebacken

Joline Persson Planefors var i helgen tillbaka på tävlingsbanorna efter att ha blivit mamma. Hon vann direkt i comebacken och tog hem första upplagan av AIK Ladies Tournament, två poäng före Nora Johansson.
– Jag är jätteglad. Helt otroligt att det gick hela vägen, säger Joline Persson Planefors.

Under söndagen avgjordes AIK Ladies Tournament med finalspel. 18 damer avancerade till finalsteg 1 som spelades över sex serier. Därefter gick de åtta främsta vidare till matchspel Round Robin och resultatet från steg 1 togs med. I Round Robin var det bara Hanna Jönsson som inte tillhör Team Sweden.

Inför den sista matchen i matchspelet så ledde Nora Johansson före Joline Persson Planefors. De ställdes mot varandra i den sista matchen och det blev en riktigt spännande avslutning.
Nora öppnade starkt och hade ledningen. Men Joline Persson Planefors kom tillbaka och var bäst när det gällde. Hon vann två poäng före Nora Johansson på 3689 poäng.
– När Nora inledde med fyra raka strikes så tänkte jag att jag får vara nöjd att bli tvåa. Men sedan gav hon mig chansen och jag är glad att jag tog den. Det var väldigt nervöst men jag tror och hoppas att min rutin i att ha varit i de lägena tidigare kan ha varit till min fördel denna gång, säger Joline Persson Planefors och fortsätter:
–Jag var lite nojig att inte få till bollbytena men det funkade bra. Jag var jättetaggad inför helgen och längtade verkligen efter att tävla igen. Spelet hade känts bra på träningarna och det stämde fint under kvalet. Man vill alltid vinna men att det skulle gå hela vägen idag var över förväntan.
Hon tycker att det har varit ett bra tävlingsupplägg i den första upplagan av AIK Ladies Tournament.
– Det har varit ett väldigt fint arrangemang. Jag tycker att det är bra att alla damer börjar att spela i open-klassen och att det sedan delas in i en vanlig tävlingsklass och en hcp-klass.

Nora Johansson föll på målsnöret och tyckte att det var tungt efteråt.
– Surt såklart när det är så nära men Joline är superduktig. Jag tycker att jag genomförde mina slag på ett bra sätt men hade behövt spärra bättre. Jag får komma igen nästa gång. Det känns ändå kul att kunna spela bra här när det är så tuff konkurrens, säger Nora Johansson. 

Förbundskapten Robert Andersson har följt Team Sweden-gänget i helgen och var nöjd med vad han har sett. Han tycker att det har varit positivt att tävlingen har genomförts på profil med lägre oljevolym.
– Det har varit jättebra spel och profilen har gjort att tjejerna kan spela lite mer som de vill. Den har passat flera olika spelstilar. Jag gläds med Joline och det är väldigt kul att hon vinner i comebacken. Samtidigt så känner jag med Nora som var så nära att vinna. Men Joline är inte lätt möta i de situationerna och hon bjuder inte på några större misstag. När väl Nora vinner en sådan här tävling tror jag att det kommer bli islossning för henne. Emma (Halttunen) gjorde det också jättebra och tredjeplatsen är hennes största merit i Team Sweden-sammanhang, säger Robert Andersson.

Resultat

Linus Wirén   12 februari 2023 22:07