Jesper Svensson redo för Final Four i PBA Playoffs

Ikväll kl 20.00 intar Jesper Svensson banorna i AMF Kissimmee Lanes i Florida för Final Four i PBA Playoffs. Jesper Svensson jagar sin 12:e PBA-titel och i semifinalen väntar nära vännen Kyle Troup som är något av en expert på PBA-slutspel.
– Det känns speciellt och det är första gången vi möts när en titel står på spel, säger Jesper Svensson.

På vägen fram till semifinalen besegrade Jesper Svensson Matt Russo med 249-246 och därefter Marshall Kent med 289-224.
– Det var två gedigna matcher. Lite stolpe in mot Russo och en riktig fullträff mot Kent.

De båda matcherna spelades den 5 maj men mötet med Marshall Kent sändes först i söndags. Samma kväll som Svensson firade SM-guldet med Team Pergamon. I torsdags reste Svensson tillbaka till USA och han tycker att han har kunnat ladda om efter SM-slutspelet.
– Det var skönt att vi vann. Det här året var det inte lika uttömmande mentalt som tidigare. Jag tycker att vi hade god kontroll på det hela helgen, säger Jesper Svensson.

I semifinalen i Kissimmee, Florida, ställs Vimmerbysonen mot ingen mindre än nära vännen och radarpartnern Kyle Troup. Troup kan det där med PBA-slutspel och har vunnit PBA Playoffs de två senaste åren. Amerikanen har en fin säsong i bagaget. I februari vann han US Open och några veckor senare tog han sin 12:e PBA-titel när han vann Just Bare PBA Indiana Classic. Han har därmed tagit en titel mer än Jesper Svensson som är på jakt efter just sin 12:e trofé på den amerikanska proffstouren.
– Det känns speciellt att få möta Kyle. Det är första gången vi möts när en titel står på spel men det ska bli väldigt roligt.

I andra semifinalen möts David Krol och Bill O´Neil. Semifinalerna spelas i bäst av en serie och finalen avgörs i bäst av tre serier.

Final four inleds ikväll kl 20.00 (svenskt tid). Ni kan se det på BowlTV eller Fox Sports.

BowlTV

Fox Sports

Mer info

Foto: PBA

Linus Wirén   19 maj 2024 15:21