Jenny Wegner vann matchspelet i Elit-SM - landslagstrio vidare till stegfinalen i Boden

Jenny Wegner vann damernas matchspel i Elit-SM. Hon får sällskap av Josefin Hermansson och Cajsa Wegner i stegfinalen som spelas i Boden den 21 mars.
– Det känns riktigt gott och är en bekräftelse på att jag har tränat bra den senaste tiden, säger Jenny Wegner.

Under söndagen avgjordes finalomgång 1 och 2 av damernas Elit-SM i Forshallens Bowlingcenter i Tidaholm. I finalomgång 1 var Cajsa Wegner, BK Femtionian, starkast och hon blev etta efter att ha fått ihop 1133 poäng över fem serier. Josefin Hermansson, Team X-Calibur BK, kom tvåa med 1102 poäng. Slutsegraren Jenny Wegner, BK Femtionian, var på fjärde plats efter finalomgång 1. De åtta främsta avancerade till finalomgång 2 där matchspel Round Robin väntade. Linnéa Andersson, BK Hallandia, blev åtta och knep den sista platsen till matchspelet med 15 poäng mer än Hanna Engberg, Team X-Calibur BK, som slutade nia.

Spelarna tog med sig sina poäng från finalomgång 1 till matchspelet i finalomgång 2. I Round Robin mötte alla spelare varandra över en serie samt att en utjämningsserie spelades. Vid seger fick man 30 bonuspoäng och vid oavgjort 15 bonuspoäng.

När matchspelet var färdigspelat stod det också Wegner högst upp i resultatlistan. Men nu var det gårdagens kvalsegrare Jenny Wegner som åter tagit hand om förstaplatsen och hon vann matchspelet med 60 poäng mer än Josefin Hermansson. Jenny Wegner fick totalt ihop 2980 poäng över finalomgång 1 och 2.
– Jag gillar när det är lite längre distanser och upplägget passade mig fint. Det kändes som att jag hade bra koll på det i matchspelet. Mitt fokus var hela tiden på att sätta slagen och vara med i förändringarna, säger Jenny Wegner som därmed är tillbaka med besked efter att inte ha spelat mycket bowling under hösten.
– Det är skönt att se att jag fortfarande kan prestera och vara med i toppen. Det är en bekräftelse på att jag har tränat bra den senaste tiden.

Josefin Hermansson låg femma inför den näst sista serien men lyckades då avancera till andra plats som hon även behöll matchspelet ut. Hon fick ihop 2920 poäng över finalomgång 1 och 2.
– Väldigt gott att lyckas ta sig vidare och det är mycket lättnad nu efteråt. Jag har haft problem med min höft sedan i höstas och kört mycket rehab. Jag tänkte att det skulle bli tufft när det var många serier att spela i helgen men samtidigt så ville jag ge det chansen. Jag såg att en del fick problem efterhand i Round Robin men jag fokuserade bara på mitt egna spel. Det känns stort att ha säkrat en medalj.

Utöver Josefin Hermansson så får Jenny Wegner med sig syster Cajsa Wegner till stegfinalen. Cajsa Wegner knep tredjeplatsen med tre poäng mer än fyran Josefine Linderoth, Spader Dam.
– Man har lite extra koll på syrran samtidigt som man själv spelar. Kul att hon också tog sig vidare, säger Jenny Wegner.

Det betyder att det blir tre Team Sweden-spelare med tunga meriter som gör upp om SM-guldet i Boden den 21 mars under SM-veckan. Josefin Hermansson och Cajsa Wegner möts i semifinalen och vinnaren får ta sig an Jenny Wegner i finalen.
– Vi är landslagskollegor och har spelat mästerskap tillsammans. Oavsett vem som vinner så kommer det att vara en väldigt bra bowlare, säger Josefin Hermansson.

Jenny Wegner vann matchspelet i Elit-SM även förra året och gick vidare som etta till stegfinalen i Umeå. Väl där blev det finalförlust mot Joline Persson Planefors. 2022 blev det också silver för Wegner och nu är det den ädlaste valören som hon vill åt.
– Jag hoppas att jag kan ta guldet i Boden. Men det är bara en serie som det handlar om och det är tufft. Det kan gå hur som helst.

Topp 3 damer matchspel finalomgång 2, Elit-SM
1. Jenny Wegner, BK Femtionian - 2980p
2. Josefin Hermansson, Team X-Calibur BK - 2920p
3. Cajsa Wegner, BK Femtionian- 2847p

Resultat

Mer om SM-veckan

Linus Wirén   04 februari 2024 18:13