James Blomgren utslagen i Jerringpriset - slutade nia

James Blomgren föll på målsnöret om att bli finalist i Jerringpriset. Åtta idrottare gick vidare och Blomgren slutade på nionde plats.
– Det har varit oerhört hedrande att bara vara nominerad, säger James Blomgren.

Under onsdagsmorgonen gick Radiosporten ut med vilka åtta idrottare som är finalister i Jerringpriset 2021 och fått flest röster av svenska folket. Den individuella världsmästaren i bowling James Blomgren slutade precis utanför de åtta som går vidare till nästa röstningsomgång. Bland finalisterna finns samtliga tre OS-guldvinnare Armand Duplantis, stavhopp, Daniel Ståhl, diskus, och ryttarna i hopplandslaget.

James Blomgren är inte särskilt besviken över att ha blivit utslagen. Han fick fler röster än både volleybollstjärnan Isabelle Haak och Anna Nordqvist som vann British Open i golf i somras.
– Efter ett sådant här år med så många svenska framgångar så känns det stort att bara stå på samma lista som alla dessa idrottsstjärnor, säger James Blomgren och fortsätter:

– Jag tror inte att jag hade haft en realistisk chans att vinna ändå så att sluta femma eller nia spelar inte så stor roll för mig.
Blomgren är glad över engagemanget som varit i samband med hans nominering.
– Det har uppmärksammats mycket. Riksmedia har hört av sig och det har lyfts på sociala medier. Jag vill tacka alla som har stått bakom mig och röstat.

Han menar att nomineringen är viktig för hela bowlingsverige.
– Efter det fantastiska VM vi gör som lag i Dubai så förtjänar vi det mediautymmet. Det här är helt klart ett steg i rätt riktning.

Härnäst väntar julfirande för James Blomgren och sedan uppladdning inför EM i Helsingfors som spelas den 19-30 januari. Där drömmer Team Alingsåsbowlaren om nytt guldjubel.
– Sverige ska tillhöra Europatoppen och det vore grymt kul om vi kan försvara lagguldet från EM senast.

De åtta som gått vidare i Jerringprisomröstningen är:
Tove Alexandersson, orientering
Damlandslaget, fotboll
Armand Duplantis, friidrott
Hopplandslaget, ridsport
Philip Jönsson, skytte parasport
Nils van der Poel, skridsko
Daniel Ståhl, friidrott
Jonna Sundling, skidor

Utslagna med slutplacering är:
9) James Blomgren, bowling
10) Isabelle Haak, volleyboll
11) Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, segling
12) Anna Nordqvist, golf
13) Martin Ponsiluoma, skidskytte

Linus Wirén   23 december 2021 10:09