Idag börjar bowlingtävlingen i Special Olympics World Games

Det har varit fartfyllda uppladdningsdagar för Sverigelaget inför Special Olympics World Games toppat med en mäktig invigning på Olympiastadion. Idag är det
tävlingsdags för bowlinglaget och 4-manna är först på programmet.

Sverige reste till Tyskland förra måndagen och inledde med några fullmatade dagar i Lübeck med en rad olika aktiviteter.
– Det var fullt ös och väldigt kul, säger Larry Johansson.

Förbundskapten Mia K. Årberg instämmer:
– Det var otroligt roliga dagar. Allt vi hittade på var tillsammans med hela Sverigelaget och det var mycket skratt.

I torsdags begav sig hela Sverigelaget till Berlin och i lördags hölls en mäktig invigning på Olympiastadion. 76 000 åskådare på läktarna och 7000 aktiva fick marschera in på arenan.
– Invigningen var något av det sjukaste jag har varit med om. Att det var så många som kommit för att ta emot oss och så häftigt med allt jubel vi fick. Det var så mycket kärlek och gemenskap. Jag blev så stolt över att man fick vara där och att vi står upp för att alla kan hålla på med idrott oavsett vilken intellektuell funktionsnedsättning man har. Det var stort.

Igår genomfördes divisioneringen i bowlingen men de svenska spelarna är redan indelade i divisioner sett till spelnivå och de kunde ta gårdagen som träning. Kl 09.00 idag börjar tävlingsspelet för bowlinglaget då det är dags för 4-manna. Lisa Nordström Green är nöjd med träningspasset och taggad på att spelen ska dra igång på allvar.
– Det har känts väldigt bra för min del på träningarna. Det är lite smågrejer jag ska jobba på men annars är jag väldigt lugn och vet vad jag ska göra. Vi spelar på en 38 fot och det passar mig utmärkt.

Larry Johansson är också taggad.
– Det är det här vi väntat på och det ska bli väldigt roligt att det drar igång nu. Medaljtänket finns där, sedan så får vi se hur profilen passar och det gäller att hitta tajming i spelet.

Coach Mikael Engström:
– Vi har bra förutsättningar. Vi har fått bygga ihop truppen i god tid och är sammansvetsade.

Sveriges lag i 4-manna består av Rebecca Gustafson, Lisa Nordström Green, Eddie Engström och Larry Johansson. Distansen består av tre serier.
– Det gäller att vi är uppvärmda ordentligt och är igång direkt från start. Det ska bli väldigt spännande, säger Mikael Engström.

Bowlingdagarna vid Special Olympics World Games

Tisdag
4-manna på tisdag start kl 09.00

Onsdag
2-manna på onsdag

Fredag
Singel för alla på fredag

Bowlinglaget i Special Olympics World Games: 

Rebecca Gustavsson, BK Alley Västergötland
Lisa Nordström Green, BK Tegnér Värmland 
Ulrica Persson, HIK Kick Off Skåne
Larry Johansson, BK Bowlinggänget Skåne
Marcus Mårtensson, HBK Åsen Skåne
Eddie Engström, FF Österlen Skåne

Ledare:
Mikael Engström 
Maria K. Årberg

Mer om Special Olympics World Games

Linus Wirén   20 juni 2023 06:00