IBF World Cup - mer info om mästerskapet

IBF World Cup spelas mellan den 12-23 november vid Sunshine Coast i Australien. Klasserna i mästerskapet är lag och singel. Här hittar ni tidsschema, upplägg och hur ni följer mästerskapet.

IBF World Cup 2022, Sunshine Coast, Australien
Datum: 12-23 november
Arena: Suncity Tenpin Bowl
Antal nationer: 8 på damsidan och 14 på herrsidan. 

Tidsprogrammet har uppdaterats och finns här.

Livescore
Resultat
Livestream: Vi återkommer med länk så fort vi fått det från arrangören.

Sveriges lag

Damer:
Anna Andersson, Spader Dam, Helsingborg
Josefin Hermansson, Team X-Calibur BK, Partille
Cajsa Wegner, BK Femtionian, Spader Dam, Hässleholm/Helsingborg
Jenny Wegner, BK Femtionian, Spader Dam, Hässleholm/Helsingborg

Herrar:
Pontus Andersson, Team Clan BK, Nässjö
James Blomgren, Team Alingsås BC
Martin Larsen, Team Pergamon BC, Partille
Jesper Svensson, Team Pergamon BC, Partille

Förbundskapten: Robert Andersson
Assisterande coacher: Louise Sonne och Patrick Backe

Medaljer delas ut i följande distanser:
Singel
Lag

Medaljdagar:
22 november avgörs singelspelet
23 november avgörs lagtävlingen

Upplägg World Cup (upplägget har reviderats dagarna inför mästerskapet. Mer detaljer kommer 11/11)

Singel herrar
World Cup inleds med gruppspel i singelklassen som genomförs den 12-16 november. Herrarna är indelade i fyra grupper. Gruppspelet genomförs över två block där man möter alla spelare i poolen i bäst av 1 serie. Vid seger får man tre poäng, vid oavgjort 1 poäng och förlust 0 poäng. Det är en spelare från varje nation i respektive grupp. De fyra främsta herrarna från varje grupp går vidare till matchspel med bracket-format för topp 32 som drar igång den 20 november. En match i bäst av tre serier. Segrarna går vidare till topp 16 där en ny match väntar i bäst av tre serier. Vinnarna avancerar till kvartsfinal som spelas den 22 november. Det är den avgörande dagen i singelspelet där även semifinal, bronsmatch och final genomförs. Matcherna spelas i bäst av fem serier.

Singel damer
Damernas gruppspel genomförs den 12-16 november. Det är totalt fyra grupper och tio spelare i varje grupp. Gruppspelet spelas över två block där man möter alla spelare i poolen i bäst av 1 serie. Vid seger får man tre poäng, vid oavgjort 1 poäng och förlust 0 poäng. De fyra bästa från varje grupp går vidare till matchspel för topp 16 den 20 november i bracket-format. En match i bäst av tre serier. Vinnarna avancerar till kvartsfinal som spelas den 22 november. Det är den avgörande dagen i singelspelet där även semifinal, bronsmatch och final genomförs. Matcherna spelas i bäst av fem serier.

Lagtävling herrar
Lagtävlingen drar igång med Round Robin matchspel den 17 november. Alla 16 lag möter varandra i bäst av tre serier. Spelformen är Bakers där man spelar en ruta vardera. De åtta främsta herrlagen går vidare till kvartsfinal i bäst av fem serier som spelas den 21 november. Lagtävlingen avgörs den 23 november med semifinal, bronsmatch och final i bäst av fem serier.

Lagtävling damer
Damernas lagtävling drar också igång den 17 november. De åtta lagen möter varandra två gånger i bäst av tre serier. Spelformen är Bakers där man spelar en ruta vardera. De fyra bästa lagen går vidare till semifinal. Lagtävlingen avgörs den 23 november med semifinal, bronsmatch och final i bäst av fem serier.

  • World Cup
  • Team Sweden
Tim Davidsson   11 november 2022 19:55