I söndags drog individuella SM igång - förbundsstyrelsen kom till start

I söndags inleddes individuella SM vid Nöjesarenan i Skövde med första kvalstarten. Stora delar av Svenska Bowlingförbundets styrelse kombinerade helgens styrelsemöte i Skövde med att spela SM.

– Det var väldigt kul att spela tillsammans i styrelsen. Vi hade bra koll på hur det gick för alla och hejade glatt på varandra, säger styrelseledamot Mats Lunderquist.

Mats Lunderquist fick ihop mest poäng av styrelseledamöterna med 1703 poäng över åtta serier. Lunderquist spelar i herrar A 51-64 år där även Ulf Johansson från styrelsen spelade. De två var de enda som kom till start i den klassen vid första spelstarten.
– Det gick hyfsat. Det finns inte så mycket att jämföra med i nuläget så vi får se hur långt det räcker, säger Lunderquist och fortsätter:
– Det är första gången vi spelar individuella SM tillsammans i styrelsen och förhoppningsvis kan vi göra det nästa år med. Det är alltid roligt att komma till Skövde och det är fina arrangemang. Kent Kyrk (tävlingsansvarig) har som mål att nå 1000 starter och det hoppas jag att det kan bli.

Mats Lunderquist spelar för Kulladals BS och han är en flitig tävlingsspelare. Det senaste tävlingsåret har han runt 280 tävlingsserier registrerade.
– Jag har bowlat i 50 år och jag tycker att det är roligare än någonsin. Det är väldigt kul att vara ute på tävlingar och om det är någon som vill diskutera något är det bara att komma fram till mig.


Mats Lunderquist och Fatima Carlsson. 

Styrelseledamot Sandra Granfeldt som till vardags bowlar i Elitserien med BK Hallandia tyckte också att det var kul att spela indivduella SM tillsammans med styrelsegänget.
– Det var väldigt trevligt och vi blev nästan som ett lag under spelet, säger Sandra Granfelfdt som spelar i Damer A 22-30 år. Hon fick ihop 1616 poäng över åtta serier.
– Jag gjorde en tabbe och glömde mina bowlingskor så jag fick köra med ett par nya. Det var inte optimalt men efter ett tag kändes spelet bra. Det var lite ovant att spela åtta serier vilket kändes riktigt långt jämfört med seriespelet. Men jag är nöjd att jag var över pari.


Sandra Granfeldt

Kvalet håller på till den 28 maj och anmälan är öppen. Kommande kvalstarter genomförs under påskhelgen den 7-10 april. Finalspelet avgörs den 2-6 juni och det återstår att se om Mats Lunderquist, Sandra Granfeldt eller några av styrelsekollegorna når dit.
– Det hade varit skoj men jag tror nog inte att det räcker för mig. Det är många duktiga bowlare som kommer att vara med, säger Sandra Granfeldt som tycker att ännu fler ska ta chansen att spela individuella SM.
– Alla har möjlighet att vara med här och det är positivt att man kan spela i sin egen åldersklass.

Översta bilden: Svenska Bowlingförbundets styrelse vid Individuella SM. Från vänster: Sandra Granfeldt, Helena Sundqvist, Mats Lunderquist, Jan Wiede, Fatima Carlsson, Ulf Johansson, Peter Tidbeck.  

Anmälan och resultat Individuella SM

Linus Wirén   15 mars 2023 16:56