Europatourtävlingen i Mora börjar på lördag

FM Mattsson Christmas Tournament i Mora står för dörren. Säsongens sista Europatourtävling spelas mellan den 9-17 december. 
– Jag hoppas att många tar chansen att vara med, säger tävlingsansvarig Mikael Alfredsson.

FM Mattsson Christmas Tournament arrangeras för tredje gången. Deltagarantalet är i nuläget i ungefärlig nivå med förra året. Då vann till sist Carl Eklund tävlingen efter finalseger över juniorlandslagskollegan Robin Noberg.
– Carl brukar trivas hos oss. Det blir framförallt svenska spelare som är med i år och många Team Sweden-spelare kommer att spela tävlingen. Om man ser till bland annat höstens seriespel så är Jesper Svensson favorit. Han har spelat hur bra bowling som helst. Men vi har många starka svenska spelare så det känns ändå ovisst. Bowling är bowling och det kan alltid bli överraskningar, säger Mikael Alfredsson.
Vad betyder tävlingen för bowlingen i Mora?
– Mora är en idrottsstad och det är väldigt kul att bowlingen kan konkurrera lite med skidorna och ishockeyn i staden. Vi har bra uppbackning av kommunen och näringslivet.

Oljeprofilen presenteras på onsdag.
– Vi håller på att testa för fullt och det känns som att profilen kommer att bli väldigt utmanande.

I kvalet genomförs 6 serier och 35 spelare går vidare till finalspelet som avgörs söndag 17 december.
– Jag hoppas att många tar chansen att spela. Det finns även några platser kvar i kvalstarterna under finalhelgen, säger Alfredsson.

Anmälan och mer info 

Topp 4, 2022:
1. Carl Eklund, IKW/Köping BK
2. Robin Noberg, Stureby BK
3. Kevin Lindbladh, Team Clan BK
4. Jesper Svensson, Team Pergamon BC

Linus Wirén   04 december 2023 16:50