Damerna vann 2 av 4 matcher i andra blocket - delad trea

Sverige vann fem av sju matcher på damsidan idag. De ligger delad trea med Tyskland på 21 poäng inför morgondagens avgörande pass.
– Vi gjorde allt vi kunde idag, säger Jenny Wegner.

Sverige stod för ett starkt första block under fredagen där de vann tre av tre matcher. Alla lag möter varandra två gånger i damernas matchspel och vid kvällspasset inledde de den andra vändan mot alla lag. Block tre blev en repris på gårdagens pass där Sverige återigen föll mot Singapore och USA i två raka serier.
– Det var tråkigt att vi inte lyckades ta de matcherna men vi hade inte tillräckligt med marginal i spelet. Vi var snabba på att lägga det bakom oss och fokuserade på att kunna prestera bra i kommande matcher, säger Jenny Wegner.

Det lyckades Sverige med för i de följande två matcherna besegrade blågult Australien och Tyskland för andra gången. Mot Tyskland vann de den första serien med 206-167. Den andra serien blev jämnare och slutade 182-182. En roll off i de två sista rutorna fick avgöra serien. Sverige vann där med 40-39 och dagens femte seger var ett faktum.
– Det blev lite av en rysare mot Tyskland och det var väldigt skönt att få med sig den segern. Vi jobbade väldigt bra som lag och jag tycker att vi förtjänade den vinsten.

Förbundskapten Robert Andersson menar att det är en utmaning med sju matcher på en dag.
– Det syntes att alla lag var trötta på slutet. Vi gjorde en lika fin prestation som i förmiddags men resultatnivån blev inte riktigt lika bra, säger Robert Andersson.

Tre matcher återstår i det avslutande blocket och därefter går topp fyra vidare till semifinal. Sverige ligger just nu delad trea med Tyskland på 21 poäng. Malaysia jagar närmast bakom på 18 poäng.
– Om vi bara går ut med samma inställning imorgon, tar rätt beslut och gör de förändringar som krävs så tror jag att vi fixar en slutspelsplats, säger Jenny Wegner.

Resultat

Livestream

Linus Wirén   18 november 2022 09:10