Dags för ordförandekonferens till helgen - extra årsmöte på söndag

Till helgen är det dags för ordförandekonferens i Haninge. Nytt för i år är att det också genomförs en barn- och ungdomsledarkonferens parallellt med ordförandekonferensen.
– Det är alltid spännande att få ta del av tankar och idéer från rörelsen, säger Peter Hodor, generalsekreterare i Svenska Bowlingförbundet.

Konferenserna genomförs lördag till söndag på Quality Hotel Winn i Haninge och ett fullmatat program väntar. På söndagen genomförs även det extrainsatta årsmötet där det tas beslut i frågan om ett nytt seriesystem i den nationella serien.
– Vid ordförandekonferensen blir det bland annat en del strategiska framtidsfrågor för de kommande två åren och ett extra årsmöte där frågan om en ny nationell serie ska avhandlas. Vid barn- och ungdomsledarkonferensen är det fokus på ledarskap och hur vi kan arbeta så bra som möjligt med barn och ungdomar i våra föreningar. Vi har också två gemensamma pass på temat ledarskap och trygg idrott, säger Peter Hodor. 


En fullmatad helg väntar i Haninge. 

På ordförandekonferensen deltar representanter från distrikten, förbundsstyrelsen och förbundskansliet. Totalt är det runt 30 deltagare. Vid barn- och ungdomsledarkonferensen kommer ca 50 personer att vara med från distrikt och föreningar.
– Det ska bli intressant att få ta del av tankar och idéer från deltagarna, speciellt från barn- och ungdomsledarkonferensen eftersom vi inte haft en sådan konferens under min tid på Svenska Bowlingförbundet, säger Peter Hodor och fortsätter:
– Syftet med barn- och ungdomsledarkonferensen är att våra barn- och ungdomsledare ska få träffas och föra dialoger kring hur vi kan utveckla barn- och ungdomsbowlingen. Vi kommer bland annat få höra om hur man arbetar med Strikejakten i Uddevalla och föra dialoger hur våra distrikt bäst kan stötta våra föreningar i sitt arbete. Vi vill att alla som kommer ska få med sig något att arbeta med i sin förening och att våra ledare har skapat nätverk för att kunna utbyta erfarenheter i framtiden.

Ni kan läsa mer om förbundsstyrelsens reviderade förslag om nytt seriesystem här.

Lyssna även på det senaste avsnittet av Svenska Bowlingpodden där vi pratar om det nya serieförslaget.

Linus Wirén   08 februari 2024 09:12