Dags för finalsteg 1 och 2 i SM i 3-manna

Till helgen är det dags för finalsteg 1 och 2 i SM i 3-manna. Damerna spelar i Eskilstuna och herrarna i Västerås. De tre främsta lagen efter helgen får kämpa om SM-guldet vid stegfinalen under SM-veckan i juni.

Inför 2024 så skiftade SM i 3-manna och Elit-SM plats. Tidigare har 3-manna avgjorts vintertid med stegfinal under SM-veckan vinter och Elit-SM har genomförts under sommaren. Men inför 2024 bytte de två svenska mästerskapen plats och i år blir det istället sommarvibbar över SM i 3- manna.

I helgen är det dags för finalsteg 1 och 2 av SM i 3-manna. Lagen har tidigare kvalat i respektive distrikt och avancerat till lördagens finalsteg 1.

Damerna spelar i Eskilstuna Bowlingcenter och 27 lag kommer till start i finalsteg 1. Lagen är uppdelade över två starter. Första start är kl 10.00 och andra kl 14.00. På programmet står 12 serier Bakers där de åtta bästa lagen avancerar till finalsteg 2. Finalsteg 2 drar igång kl 10.00 på söndag och där genomförs matchspel. Alla lag möter alla över två serier och varje match spelas om 30 poäng. 10 poäng för vunnen serie och 10 poäng för total kägelpoäng över 2 serier. Oavgjord serie eller lika kägelpoäng ger 5 poäng. Topp 3 från finalsteg 2 avancerar till stegfinalen som avgörs i Västerås den 26 juni under SM-veckan.

Herrarna kommer att husera i Bellevuestadion i Västerås under alla finalstegen och 61 lag kommer till start i finalsteg 1. Lagen är uppdelade på fyra starter och en fullspäckad lördag väntar i Västerås. Första starten börjar kl 09.00 och det avslutande spelpasset drar igång kl 19.30. Upplägget är 12 serier Bakers och de tolv bästa lagen avancerar till finalsteg 2 på söndagen. Där väntar matchspel med start kl 10.00. Alla lag möter alla över två serier och varje match spelas om 30 poäng. 10 poäng för vunnen serie och 10 poäng för total kägelpoäng över 2 serier. Oavgjord serie eller lika kägelpoäng ger 5 poäng. De tre lagen som samlar ihop flest poäng avancerar till stegfinalen den 26 juni under SM-veckan i Västerås.

Spader Dam är regerande mästare på damsidan och IKW/Köping är regerande mästare på herrsidan.

Deltagarlista damer och herrar

Resultat finalsteg 1 damer

Resultat finalsteg 2 damer

Resultat finalsteg 1 herrar 

Resultat finalsteg 2 herrar 

Online scoring damer, Eskilstuna 

Online scoring herrar, Västerås 

Linus Wirén   17 maj 2024 18:15