Dags för 100k-Tourfinal

Imorgon lördag 10/12 är det dags för den årliga 100k-Tourfinalen, den här gången i Skövde, där de bästa spelarna från de olika tourerna runt om i Sverige samlas för att tävla om 100 000 kronor.

Imorgon lördag är det alltså dags för tävlingen med en av de största prissummorna i Sverige. 100 000 kronor ska delas ut. 14 st förväntansfulla spelare kommer till Skövde. Och det kan bli en lycklig vinnare som tar hem hela potten. Dock är det ett annat upplägg i år, då det har skett lite regelförändringar som påverkar hur en arrangör får dela ut prispengar. Tidigare år så har vinnaren av Tourfinalen varit garanterad alla pengarna i potten, men riktigt så kommer det inte att vara i år.

Den här gången kommer det istället att spelas 3 st så kallade deltävlingar. Alla tre deltävlingarna kommer först ha ett kvalspel á 4 serier, där topp 3 går vidare till en stegfinal. I varje stegfinal står 30 000 SEK på spel. De sista 10 000 kronorna går till den spelare som har slagit högst resultat sammanlagt på de 12 serierna i kvalet. Varje deltävling spelas också på en annan oljeprofil, så det gäller att bemästra olika typer av spel om man vill ha chansen på att ta hem alltihop.

För att kvalificera sig till 100k-Tourfinalen så gäller det först och främst att ha deltagit på någon av de olika tourer som finns, till exempel Göteborgstouren, Skånemästerskapen eller ST-Mäst. Varje Tour bestämmer enskilt vem som skickas till finalen, men oftast är det någon form av totalvinnare.

De som kvalificerat sig i år är följande spelare:

1. Annika Kilander BK Prime Sthlm  
2. Albin Wase Täby BwK  
3. Jerry Ekman-Wogel Stureby BK  
4. Björn Fransson Åkeshovs BK  
5. Robin Noberg Stureby BK  
6. Katrin Fahlström Hammarby IF BF  
7. Linus Jonasson BK Wik  
8. Alexander Larsson Team Pergamon BC  
9. Adam Svärd Kabare BS  
10. Pontus Falkhäll Team Pergamon BC  
11. Jakob Antonsson IF Raketen  
12. Markus Hilmersson Team Baltzar BC  
13. Peter Hellström BK Pondus  
14. Rasmus Edvall IS Göta

Det kommer att finnas både online-scoring och livestream, så det går att följa tävlingen i detalj på distans. Första starten till deltävling 1 går av stapeln kl 11.00. För mer information om tävlingen, klicka här 100k-Tourfinal

Linus Wirén   09 december 2022 16:01