Cajsa Wegner vann Söderköping Ladies Tournament

Cajsa Wegner vann Söderköping Ladies Tournament under söndagen. Det blev en lång väg för henne till finalen där hon lyckades besegra systern Jenny.
– Det känns väldigt bra att ta hem segern i sådan hård konkurrens, säger Cajsa Wegner.

I kvalet kom Cajsa Wegner på sjunde plats och fick en längre väg till finalen. Topp sex gick nämligen direkt till finalsteg 3 och Wegner fick gå in i steg 2 där placering 7-10 från kvalet var med samt de 6 bästa resultaten från steg 1. Wegner blev tvåa i steg 2 efter Malin Johansson och avancerade därmed till steg 3. De som därefter tog sig till stegfinalen var idel landslagspelare som var med på VM senast: Jenny Wegner, Sandra Andersson, Cajsa Wegner och Joline Persson Planefors. Även här fick Cajsa Wegner en lång väg. Det blev en jämn match mot Joline Persson Planefors i första matchen i stegen. Wegner var tvungen att avsluta med två strikar för att vinna. Det lyckades hon med och tog hem matchen med 197-192. I semifinalen väntade Sandra Andersson och där vann Cajsa med 233-186. Väl i finalen blev det en systerkamp mot Jenny. Cajsa fortsatte ånga på och vann finalen med 258-195.
– Jenny vann senast vi möttes så det var väl min tur nu, säger Cajsa Wegner och skrattar.
– Det var väldigt skönt att kunna vinna tävlingen. Denna gång var det nog en fördel att få en lång väg till finalen. Banorna ändrade sig ganska mycket under stegfinalen och jag lyckades lösa det på ett bra sätt.

Förbundskapten Robert Andersson är nöjd med helgen.
– Det var många som presterade jättebra. Det var ingen slump att det var de fyra spelarna som gick till stegfinalen. De håller en väldigt hög nivå, har god erfarenhet och vet vad som behöver göras i träning.
– Sedan gjorde bland annat Alida Molander det väldigt bra och slog väldigt högt i kvalet (1416).

Förbundskaptenen hyllar även tävlingsorganistaionen.
– Det är en väldigt bra organiserad tävling. Sebastian Gustavsson som håller i det gör ett fantastiskt jobb. Man blir glad av att se en eldsjäl som brinner så för sporten.

Linus Wirén   21 mars 2022 09:39