Andersson, Blomgren och Svensson leder squad 2 - totalt tvåa i kvalet

Pontus Andersson, James Blomgren och Jesper Svensson leder squad 2 på 2178 poäng efter tre serier och är totalt tvåa i 3-mannakvalet. De skuggar varandra poängmässigt i squaden där Pontus slog 725, Jesper 726 och James svarade med 727. 

– Det var en väldigt bra laginsats. Vi ställer inte bara ut skorna utan vi får kämpa för varje poäng. Vi fick en fin start i första serien och det gav lite lugn men vi fortsätter att jobba på bra även senare under blocket när det uppstod lite problem. Jeppe och James har en väldigt hög lägstanivå. Jag hade både den högsta och lägsta serien idag och det känns som att vi kombinerar det bra i laget och vi är ju en och två poäng ifrån varandra just nu, säger Pontus Andersson.
Hur laddar du inför andra blocket?
– Jag ska ut och äta en riktigt god pasta. Sedan utvärdera och ta det lugnt.

Robert Andersson var nöjd över lagets insats under eftermiddagen.
– Det är superbra av killarna. Pontus hittade ett jättebra lir direkt. Det blev lite svajigt i början av andra serien då det var ett banfel och vi fick vänta länge på att komma igång. Det blev en dålig start där men sedan gjorde de ett kanonjobb och räddade upp den serien. Jeppe fick sin Pitch Black att rulla lite bättre och han hade lite högre strikeprocent den här gången. De hade väldigt bra kommunikation i laget och det är bara att fortsätta på samma sätt imorgon.

Tyskland lag 1 toppar 3-mannakvalet på 2289 poäng. Markus Jansson, Martin Larsen och Mattias Wetterberg är femma i kvalet med 2089 poäng. De har tio poäng upp till fyran Finland.
– Jag pratade lite tekniska detaljer med Markus om att ha handen mer bakom klotet och det betalade sig verkligen, han gjorde ett jättebra block. Wetterberg hittade också spelet bra med Purple Hammer. Martin får inte riktigt loss det med sin Fast Pitch så vi får fundera på vad vi ska göra för att få lite mer strike imorgon. Frågan är om vi eventuellt ska chansa lite. Men Martin är en så duktig och rutinerad spelare så han vet själv om det blir bäst att spela reaktivt istället eller köra med uretan igen, säger Robert Andersson.

En spännande morgondag väntar då 3-manna ska avgöras. Squad 2 är först ut och inleder kl 10.00 med serie 4-6. Squad 1 börjar kl 14.00. De fyra främsta lagen avancerar till semifinalerna som startar kl 17.45.

Resultat
Livestream

Linus Wirén   13 juni 2023 18:35